Teollisuuden sähkökunnossapitotöitä Pohjanmaalla

Vastavalmistunut Ossi Pöyhtäri on työskennellyt puoli vuotta Maint Partnerilla vakituisena työntekijänä ja kertoo vakkaripaikan tuoneen lisää vastuuta.

19-vuotias Ossi Pöyhtäri valmistui sähköasentajaksi KPEDUN ammattiopistosta Kokkolasta keväällä 2017. Nyt Pöyhtäri työskentelee vakituisena työntekijänä Maint Partnerilla, jossa hän suoritti opintojensa aikana kaksi harjoittelua.

— Sain työharjoittelujen avulla jalan yrityksen oven väliin, joten harjoittelujaksojen jälkeen oli hyvä jatkaa töissä Maint Partnerilla. Kirjoitin vakituisen työsopimuksen puoli vuotta sitten ja ennen valmistumista tein töitä aina silloin, kun koulusta oli vapaata, Pöyhtäri kertoo.

Pöyhtäri työskentelee teollisuuden sähkökunnossapitotöissä ja kertoo omaa erikoisalaansa olevan magneettitäryt ja niiden huolto. Työn haasteiksi hän mainitsee työskentelyolosuhteet, kuten esimerkiksi vanhat asennukset ja tehdasalueiden huonon ilmanlaadun.

— Tykkään työstä todella kovasti. Jos lähtisin vaihtamaan työpaikkaa, niin alaspäin menisi aivan varmasti. Minulla on kivoja työkavereita ja nehän loppujen lopuksi määrittävät, että viihtyykö töissä vai ei. Lisäksi työssä kivaa on se, että pääsee tekemään käsillä niin paljon ja jokainen työpäivä on erilainen. Saan myös juuri oikean määrän vastuuta töissä, Pöyhtäri listaa työnsä hyviä puolia.

Pöyhtärillä on kesällä kaksi viikkoa lomaa. Hän kertoo kuitenkin viihtyvänsä enemmän töissä kuin lomalla.

Iida Salmivesi, teksti
Skills Finland/Mariam manduri, kuva

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!