Aalto-yliopiston automaation ja robotiikan opiskelija Rasmus Myöhäsen kolumni.
Kuten jo edellisessä kolumnissani mainitsin, vapaaehtoiset opiskelijat pyörittävät täysin kaikkea yliopiston ohessa tapahtuvaa toimintaa.
Koulumme yhdistykset järjestävät erilaisia matkoja, joista osalla ei ole mitään tekemistä opiskelun kanssa. Tällaisia ovat muun muassa laskettelu- ja surfausmatkat sekä vierailut toisiin kouluihin. On myös varmasti opintomatkojakin, minulla ei niistä vain ole tietoa.
Lisäksi koululla järjestetään paljon keskustelupaneeleita, joihin kutsutaan eri yrityksistä puhujia. Usein nämä liittyvät startup- yrityksiin, joita opiskelijat lopuksi esittelevät yleisölle. Olen kerran osallistunut tällaiseen ja aiheena oli tekoäly. Keskustelu oli ympäripyöreää, joten en saanut mitään varsinaisesti hyödyllistä irti kyseisestä tapahtumasta.
”Opiskelijana minulla on velvollisuus maksaa ylioppilaiden terveydenhoitosäätiömaksu.
Killan kautta järjestyvät yritysvierailut, jotka myös ohimennen mainitsin edellisessä tekstissä. Yritysvierailuja järjestää killan yrityssuhdetoimikunta yhdessä yhteistyöyrityksen kanssa. Mukaan pääsee rajallinen määrä ilmoittautuneita.
Vierailujen idea on tutustuttaa mahdollisia tulevaisuuden työntekijöitä yritykseen. Vierailu sisältää esityksen yrityksen toiminta-alasta ja -tavasta sekä mahdollisista toimitiloista. Yleensä tarjolla on jotain purtavaa ja joskus jopa juotavaa saunan kera.
Opiskelijana minulla on velvollisuus maksaa ylioppilaiden terveydenhoitosäätiömaksu, joka sisältää aina vuodeksi kaikki mahdolliset terveydenhoitopalvelut. Maksu on noin 66 euroa vuodessa eli kyseessä ei ole valtava summa. Maksu on siis kaikille pakollinen ja se siirtyy perintään, jos suoritus uupuu.
Sillä pääsee kuitenkin hoitamaan hampaat ilman lisämaksuja ja lääkäriin sairauden yllättäessä. Hammaslääkäriin on kuitenkin noin kolmen kuukauden jono eli jos ei mitään akuuttia hätää ole, pitää olla ajoissa varailemassa, jotta hoitoon pääsee.
Terveisin Rasmus