Sähkötekniikan monipuoliset opinnot houkuttelivat alalle

Intelligent Buildings kurssi järjestettiin osittain Sturenkatu 16 sijaitsevassa YIT Workery+ tiloissa. Kuva Sampo Kivelä.
Intelligent Buildings kurssi järjestettiin osittain Sturenkatu 16 sijaitsevassa YIT Workery+ tiloissa. Kuva Sampo Kivelä.

Aalto-yliopistossa sähkötekniikkaa opiskelevat Emil Karlsson sekä Aleksi Laakso kokevat sähkötekniikan opiskelun Aallossa monipuolisena.

Kävimme haastattelemassa kaveruksia Aalto-yliopiston järjestämällä Intelligent Buildings -kurssin luennolla. Kurssilla opitaan mm. kiinteistöjen automaatiosta, sekä erilaisista älyteknologiaan perustuvista moderneista toimistoratkaisuista. Emil ja Aleksi kokevatkin kurssin hyödylliseksi tulevaisuutta ajatellen.

– Kurssilla on vieraillut paljon eri yritysten asiantuntijoita, jotka ovat tuoneet omaa näkemystään älykkäistä rakennuksista ja tulevaisuuden näkymistä, Emil tuumaa.

Muutkin yliopiston kurssit ovat kiinnostavia ja tehtäviä suoritetaan usein ryhmätyönä, jolloin pääsee jakamaan näkemyksiä opiskelukavereiden kanssa.

–  Aallossa on runsaasti vaihtoehtoja opintoihin liittyen ja sivuaineissakin riittää valinnanvaraa, Aleksi toteaa.

Aleksilla alkoi syksyllä opintojen viides vuosi ja maisterivaihe pyörii jo kirkkaana mielessä. Tästä kurssista löytyi jälleen uusia avaimia jatkoa ajatellen.

– Tällä hetkellä puhutaan paljon datasta, käyttäjän kokemuksista sekä käyttöasteesta. Nämä kaikki ovat asiakkaan ja yrityksen edustajan sekä myös rakennuksen omistajan yhteinen intressi.

Valmistuminen odottaa lähitulevaisuudessa ja molemmilla opiskelijoilla on jo selkeä näkemys tulevasta. Työllistymisnäkymät ovat hyvät ja suuntautumisvaihtoehtoja on useita. Emiliä kiinnostaa ensisijaisesti tuotekehitys ja taloautomaatio, kun taas Aleksia kiinnostaisi asiakaspuoli ja meritekniikka.

– Harjoitteluista tuotekehityksen parissa on kertynyt arvokasta tietoa eri teknologioista, ja samalla se on lisännyt asiantuntemusta tuleviin asiakaskohtaamisiin, Aleksi lisää vielä keskustelun päätteeksi.

Sampo Kivelä, teksti ja kuvat

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!