Kuusi opiskelijaa sai stipendin

Asentajastipendit 2024. Kuva: Samira Lee
Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö jakoi asentajastipendit huhtikuussa Vantaalla pidetyssä Hyvinvointia sähköllä -visioseminaarissa. Kuvassa Anthony Fofang, Niilo Ollikainen, Aleksi Kauppila ja Lucas Havanko sekä Niko Lähteenmäki. Akseli Kalliojärvi ei päässyt mukaan tilaisuuteen. Kuva: Samira Lee

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö on myöntänyt asentajastipendit kuudelle toisen asteen oppilaitoksesta sähköasentajaksi valmistuneelle.

Stipendin saaneista Anthony Fofang opiskeli Vantaan ammattiopisto Variassa, Lucas Havanko Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudassa, Akseli Kalliojärvi Koulutuskeskus Sedussa Ähtärissä, Aleksi Kauppila Sataedussa Kankaanpäässä ja Niko Lähteenmäki Lounais-Suomen kuntayhtymässä Loimaalla sekä Niilo Ollikainen Ylä-Savon ammattiopistossa Iisalmessa.

500 euron suuruiset stipendit myönnettiin kiinteistöille ja teollisuudelle sähköistyspalveluita tarjoavan, Lahdessa vuonna 1930 perustetun, LSK oy:n rahastosta.

Stipendin myöntämisperusteisiin kuuluu, että asentajastipendiä koskevan esityksen on tultava oppilaitokselta, jossa opiskelija on suorittanut hyväksytysti sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon tai on loppusuoralla näissä opinnoissaan.

Muina vaateina stipendin saamiselle on, että hän on omaksunut ammattitaidon kehittämisen ja ylläpidon merkityksen sähköalalla ja on asennoitunut opiskeluunsa tunnollisesti ja osoittanut työssäoppimispaikassaan noudattavansa työelämän pelisääntöjä sekä huolehtinut sähkötyöturvallisuudesta omalla vastuualueellaan.

Fakta: Säätiön myöntämät palkinnot ja stipendit

Vuonna 1994 perustettu Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö edistää sähköalan koulutus- ja tutkimustoimintaa myöntämällä apurahoja ja seuraavia stipendejä sekä palkinnon sähköalan koti- tai ulkomaisia jatko-opintoja tai tutkimustyötä varten:

  • Asentajastipendi
  • Hyvä opinnäytetyö -stipendi
  • Sähköisen talotekniikan yliopistostipendi
  • Turvajärjestelmäasentajan stipendi
  • Sähköistysalan edistämispalkinto

Säätiö voi myös muulla tavoin tukea taloudellisesti sähköalaan liittyvää koulutus- ja tutkimustoimintaa ja sen tulosten tunnetuksi tekemistä.

Ari Uusitalo

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!