Vihreään siirtymään odotetaan miljardi-investointeja

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n seurantapalvelun mukaan Suomessa on vireillä yli 15 miljardin euron edestä vihreän siirtymän investointihankkeita.

EK on avannut seurantapalvelun Suomessa vireillä olevista vihreän siirtymän investoinneista. Dataikkunan mukaan Suomessa on vireillä vihreän siirtymän investointeja yli 15 miljardin euron edestä.

Kaikille avoimeen palveluun on listattu yritysten julkistamia investointisuunnitelmia teknologioittain ja paikkakunnittain. Euromäärien ohella aineistoon on kerätty arviot hankkeiden etenemisvaiheista ja työllistämisvaikutuksista.

Vetytalouden ohella ison mittakaavan hankkeita on meneillään akkuteollisuudessa ja merituulivoimassa. Myös muut sektorit kuten tekstiilikuidut ja materiaaliteollisuuden investoinnit sekä aurinkovoimahankkeet ovat aktiivisesti liikkeellä. Hankkeet jakautuvat monipuolisesti ympäri Suomea.

– Vielä on pitkä matka siihen, että 15 miljardin investoinnit toteutuvat. Nyt on tartuttava kaikkiin Suomen omissa käsissä oleviin keinoihin, joilla investointien realisoitumisen mahdollisuuksia voidaan parantaa, EK:n Vihreän kasvun johtaja Ulla Heinonen sanoo järjestön tiedotteessa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!