Suomeen tulee Naton yrityskiihdyttämö ja kaksi testikeskusta

Naton DIANA-innovaatiokiihdyttämön (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) johtokunta on hyväksynyt Suomen esityksen kahden testikeskuksen ja yrityskiihdyttämön perustamisesta Suomeen.

Yrityskiihdyttämön ja kahden testikeskuksen tehtävänä on auttaa yrityksiä kehittämään siviili- ja puolustussektoreille teknologiaa, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Teknologian tutkimuskeskus VTT oy perustaa yrityskiihdyttämön Espoon Otaniemeen yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa. Kiihdyttämön palvelut on suunnattu erityisesti startup- ja pk-yrityksille, joilla on vasta vähäistä kokemusta puolustus- ja turvallisuusalasta.

”Maassamme on suuri määrä teknisesti kehittyneitä ja innovatiivisia startup- ja pk-yrityksiä, joiden on ollut vaikeaa panostaa vientiin puolustusalalla. DIANA tukee tätä toimintaa kouluttamalla maksuttomasti kiihdyttämöiden avulla yrityksiä Nato-maiden teknisiin ja hankintavaatimuksiin sekä laatimalla yrityskohtaisia liiketoiminnan koulutusohjelmia”, VTT:n puolustusteknologioihin liittyvän toiminnan johtaja Sauli Eloranta kertoo.

Teknologioiden testikeskukset perustetaan Oulun yliopiston ja VTT:n Otaniemen toimipisteen yhteyteen. Otaniemen testikeskus keskittyy kyberturvallisen kommunikaation sekä kvantti- ja avaruusteknologioiden testaamiseen. Oulun yliopiston testikeskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden 6G-verkkoteknologioiden testaamiseen.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!