STUL-takuu vahvistaa AD-Luxin kilpailukykyä

”Olemme avainlippuyritys ja valmistamme tuotteemme Suomessa. STUL-takuuseen liittyminen varmistaa kilpailukykymme”, AD-Lux oy:n toimitusjohtaja Pekka Orne kertoo. Kuva Ville Orne.
”Olemme avainlippuyritys ja valmistamme tuotteemme Suomessa. STUL-takuuseen liittyminen varmistaa kilpailukykymme”, AD-Lux oy:n toimitusjohtaja Pekka Orne kertoo. Kuva Ville Orne.

Kaarinalainen AD-Lux oy havahtui mukaan takuun piiriin asiakkaiden kyselyjen perusteella.

– Perimmäinen syy, miksi liityimme STUL-takuun piiriin, on varmistaa kilpailukykymme ja olla samalla viivalla kilpailijoidemme kanssa. Se on myös osoitus siitä, että luotamme omaan tekemiseemme, yhtiön toimitusjohtaja Pekka Orne perustelee.

Hän kertoo, että yritys on aiemminkin toiminut samojen takuuperiaatteiden mukaan. Urakoitsijoilta ja loppuasiakkailta on vuosien mittaan tullut paljon kyselyitä STUL-takuusta, mutta Ornen mukaan takuun piiriin virallisesti liittyminen oli vain unohtunut.

Käytön johtajan ja Sähkötöiden johtajan päivät tulevat taas.

STUL-takuu koskee yrityksen kaikkea omaa valaisintuotantoa: lineaarivalaisimia ja kierrätysmateriaaleista valmistettuja toimistovalaisimia sekä valonheittimiä. Valaisimissa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätettyjä ja kierrätettäviä materiaaleja, joita voi niiden elinkaarensa päässä kierrättää uudelleen.

Miljoonamyyntiä viiden hengen voimin

AD-Lux on suomalaisomisteinen valaistusalan yritys ja se on perustettu vuonna 1994. Pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Kaarinassa.

– Tänä vuonna liikevaihtomme on ennusteen mukaan yli miljoonaa euroa ja yrityksessämme työskentelee viisi henkeä, Pekka Orne kertoo.

Hänen mukaansa lisätyöntekijöiden palkkaus riippuu siitä, missä vaiheessa maailmanlaajuinen komponenttipula alkaa hellittää.

– Vuonna 2019 aloitimme oman valaisintuotannon omien ajatustemme toteuttamiseksi. Tarjoamme kokonaisratkaisuja valaistuskohteisiin ja tukuista ostamme tarvittaessa lisävalaisimia, joita emme itse valmista, Orne selvittää.

Hän kertoo, että yrityksen päämarkkinat ovat saneerauskohteita, kuten varastoja, toimistoja, myymälöitä ja tuotantotiloja, mutta jonkin verran on projekteja myös uudisrakennuksiin. Koska kaikki yrityksen myyntikohteet ovat projekteja, joissa on erilaisia ratkaisuja, varastoon valaisimia ei voi valmistaa.

– Myymme tuotteitamme suoraan urakoitsijoille ja loppuasiakkaille sekä tukkureiden kautta, Orne kertoo.

Takuu kattaa myös korjaukset

STUL-takuun tarkoituksena on jakaa takuuajan riskit oikeudenmukaisesti valmistajan tai maahantuojan ja urakoitsijan välillä sekä saattaa markkinoille tuotteita, joihin valmistajat ja maahantuojat itsekin luottavat.

STUL-takuu poikkeaa tavanomaisesta laitetakuusta siinä, että kahden vuoden takuuajan lisäksi valmistaja- tai muu takuuyritys sitoutuu vastaamaan myös laitteen korjaamisen tai vaihtamisen aiheuttamista kohtuullisista kustannuksista. Takuuseen sisältyvät myös matkakulut ja vaihtokustannukset. Järjestelmään liittyminen on yritykselle maksutonta.

Ari Uusitalo, teksti

Lisätietoja STUL-takuusta