Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto Kempowerille

Jyväskylässä nähdään 7.-9.2.2024!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt Vuoden 2022 tulokasyrityksen kansainvälistymispalkinnon sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja valmistavalle ja kehittävälle Kempowerille.

Presidentti Sauli Niinistö luovutti palkinnon Kempowerin hallituksen puheenjohtaja Antti Kempille ja Tomi Ristimäelle. Kuva Tasavallan presidentin kanslia.
Presidentti Sauli Niinistö luovutti palkinnon Kempowerin hallituksen puheenjohtaja Antti Kempille ja toimitusjohtaja Tomi Ristimäelle. Kuva Tasavallan presidentin kanslia.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille elinkeinoelämän järjestöjen ehdotuksista. Kempowerin lisäksi palkinnon saivat K. Hartwall Oy Ab, Andritz Oy ja Kasvuryhmä Suomi ry.

Kempower suunnittelee ja valmistaa sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja Lahdessa. Yhtiö on kasvanut nopeasti sähköisen liikenteen mahdollistajaksi.

– Kempowerin tavoitteena on vauhdittaa sähköiseen liikenteeseen siirtymistä tarjoamalla maailman halutuimpia sähköautojen latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Sähköinen liikenne on meille totta jo tänään – ratkaisumme on kehitetty maailmaan, jossa sähköautoja, -busseja ja -rekkoja on liikenteessä paljon enemmän kuin nykyisin, Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki kommentoi palkintoa.

Yritys on kansainvälistynyt nopeasti.

Sähköurakoitsijapäivät Tampereella. Tervetuloa mukaan!

– Olemme onnistuneet skaalaamaan Lahdessa sijaitsevaa tuotantoamme ja lähialueelle muodostunutta alihankintaketjuamme kasvun mukana. Palkinnon taustalla on lukematon määrä työtunteja ja haasteiden ratkaisua, josta tiimimme on selvinnyt yhdessä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Toivon, että me toimisimme esimerkkeinä suomalaisille yrityksille ja loisimme uskoa siihen, että kasvu ja kansainvälistyminen on mahdollista jopa globaalien kriisien keskellä, Ristimäki sanoo yrityksen tiedotteessa.