QMG Partners ostaa Hausmaticin

Hausmaticin osakkaat, toimitusjohtaja Harri Havurinne ja automaatioasiantuntija Roope Ylönen, sekä QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö. Kuva Juha Sarkkinen

Talotekniikkakonserni QMG:n palveluliiketoimintaryhmä QMG Partners oy ostaa Hausmaticin, joka urakoi ja huoltaa kerrostalojen rakennusautomaatiota Uudellamaalla.

SM Extra audioartikkelit

QMG jatkaa strategiansa mukaisesti yritysostoja, ja 31.12. allekirjoitetulla kaupalla konserniin liittyy keravalainen Hausmatic oy. Kerrostalojen rakennusautomaatiojärjestelmiin erikoistuneen yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin kaksi miljoonaa euroa ja siinä toimii kahdeksan automaatioammattilaista.

– Tämä kauppa tuplaa QMG Partnersin automaatioliiketoiminnan Uudellamaalla. Meillä on nyt täällä kaksi alan yhtiötä, AET-automaatio ja Hausmatic, joilla molemmilla on vahvaa osaamista ja laaja oma asiakaskunta, QMG Partnersin toimitusjohtaja Pekka Pöykkö kertoo.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakkuuksiin. Hausmaticin osakkaat, toimitusjohtaja Harri Havurinne ja automaatioasiantuntija Roope Ylönen sekä yhtiön henkilöstö, jatkavat tehtävissään.

QMG Partners on QMG:n alakonserni, joka tarjoaa talotekniikan huoltopalveluita ja modernisointeja Uudellamaalla. Sen pro forma -liikevaihto nousi vuonna 2021 noin 60 miljoonaan euroon.