QMG ostaa sähköasennus- ja aurinkosähköliiketoimintaa

Talotekniikkakonserni QMG kasvattaa sähkö- ja aurinkosähköasennusten resurssejaan Oulussa ja Turussa ostamalla Pohjois-Suomen tekniikkapalvelu oy:ltä kyseisen liiketoiminnan.

SM Extra audioartikkelit

Liiketoimintakaupan johdosta Pohjois-Suomen tekniikkapalvelusta siirtyy 13 työntekijää vanhoina työntekijöinä QMG:n tytäryhtiöihin Paikallis-sähköön ja Calto Serviceen. Siirtyvä liiketoiminta vastaa liikevaihdoltaan noin 0,8 miljoonaa euroa.

Oulussa seitsemän asentajaa siirtyy Paikallis-sähkön vahvuuteen. Yrityksillä on ollut pitkään hyvää yhteistyötä OYS:n uuden keskussairaalan sähköurakassa. Päätoimipaikkaansa Kajaanissa pitävä Paikallis-sähkö on Pohjois-Suomen johtava sähköosaaja yli 150 ammattilaisen voimin.

Turussa viisi asentajaa sekä sähkötöiden johtaja Vadim Leinonen siirtyvät Calto Serviceen, joka on tekee sähköurakointiprojekteja Varsinais-Suomessa. Sen emoyhtiö Calto oy tunnetaan sairaaloiden talotekniikkaprojektien osaajana ympäri maata ja sisaryhtiö Calto Tampere palvelee erityisesti Pirkanmaan asiakkaita. Calton yhtiöt työllistävät yli 50 ammattilaista.

– Paikallis-sähköllä ja Caltolla on erittäin hyvä sähköurakoinnin tilauskanta, joten asentajille on töitä mielenkiintoisissa kohteissa. Samalla kasvatamme verkostojamme molemmilla alueilla, ja löydämme toivottavasti lisää hyviä ammattilaisia kasvaviin riveihimme, toimitusjohtajat Timo Keränen ja Seppo Pelkonen kertovat.