Proxion valittiin uuden lentokenttäradan sähköratasuunnittelijaksi

Helsingin keskustasta Helsinki-Vantaan lehtoasemalle kulkevan suoran lentokenttäradan rakentamisen suunnittelu on edennyt ympäristövaikutusten arviointivaiheeseen. Proxion Plan Oy toteuttaa radan sähköistyksen alustavan suunnittelutyön.

Suunnitteluvaiheessa olevan Lentoradan kaavaillaan yhdistävän Helsingin keskusta ja Helsinki-Vantaan lentoasema suoralla yhteydellä 2030-luvun alkupuolella. Rata nopeuttaisi myös Helsingin ja Tampereen välistä junayhteyttä.

Jyväskylässä nähdään 7.-9.2.2024!

Valtion, Finavia Oyj:n ja radanvarren kuntien omistama Suomi-rata Oy käynnisti Lentoradan ympäristövaikutusten arvioinnin ja linjaussuunnitelman laadinnan keväällä 2022. Tähän liittyen yritys on tilannut radan alustavan sähköistyssuunnitelman Proxion Plan Oy:ltä.

Työ sisältää sähköratajärjestelmän valinnan, ratajohdon alustavan rakenteen määrityksen, tehonsyötön riittävyyden arvioinnin, sähkösyöttöasemien alustavan sijoitussuunnittelun, turvalaitejärjestelmän alustavan suunnittelun ja kustannusarvioiden laatimisen.

– Suunnittelu tulee työllistämään useita kymmeniä eri infra-alan suunnittelijoita ja asiantuntijoita, Suomi-rata Oy:n suunnittelujohtaja Siru Koski kertoo yrityksen tiedotteessa.

Tutustu Sähköinfon verkkokursseihin =>