MG4 Luxury on Vuoden sähköauto 2024

Valintaraatiin kuuluneet Ilkka Manner, Tuukka Heikkilä ja Vesa Linja-aho arvioivat MG4:n ominaisuuksia lokakuussa. Kuva Mikko Arvinen.
Valintaraatiin kuuluneet Ilkka Manner, Tuukka Heikkilä ja Vesa Linja-aho arvioivat MG4:n ominaisuuksia lokakuussa. Kuva Mikko Arvinen.

Sähköala on valinnut Vuoden sähköauton nyt kuudennen kerran.

Sähköalan järjestöjen edustajista koostunut palkintoraati on valinnut MG4 Luxuryn Vuoden 2024 sähköautoksi. Raati perusteli valintaansa ennen kaikkea keskivertoautoilijalle riittävillä ominaisuuksilla, tiloilla ja kohtuullisella hinnalla.

Erityisesti yllättivät sisätilat, jotka ovat riittävät perheautolle. Ajotuntumakin on hyvä, pehmeähköstä jousituksesta huolimatta. Koeajoa kovasti häirinnyt kaistavahdin toiminta on nyttemmin korjattu. Auton kojetaulun ergonomia on myös hyvä eli toimintoja ei ole liiaksi kätketty valikkojen taakse, vaan toteutettu perinteisillä katkaisijoilla.

Voittajan valinneeseen palkintoraatiin kuuluivat Tuukka Heikkilä Energiateollisuus ry:stä, Kirsi Immonen Sähköautoilijat ry:stä, Jarmo Raninen Sähköteknisen kaupan liitto ry:stä, Mikko Arvinen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:stä, Timo Kekkonen Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry:stä sekä Ilkka Manner, Jouni Kekäläinen ja Vesa Linja-aho Sähköinsinöörit – SIL ry:stä.

Edellisvuoden tapaan sähköautoille suoritettiin esikarsinta teknisten tietojen perusteella. Listalle hyväksyttiin vain autoja, jotka ovat tilattavissa Suomessa. Näistä finalisteiksi valikoituivat tänä vuonna MG4:n lisäksi Nissan Ariya ja Kia EV6.

Kokonaisuutena tänäkään vuonna ei ollut erityisen paljon ns. kohtuullisen hintatason uusia sähköautoja saatavilla. Nyt loppuvuodesta 2023 tiedetään jo, että vuonna 2024 markkinoille rynnii useampia sekä kiinalaisia että eurooppalaisia alle 30 000 euron hintaluokkaan mahtuvia autoja. Tämä ilmiö tuleekin vauhdittamaan sähköautojen myyntiä selvästi.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!