Kansainväliset sähkömessut aloittavat Helsingissä vuonna 2026

Helsinkiin avataan 15. – 17.4.2026 uusi kansainvälinen ammattitapahtuma Sähkö – Electricity, joka järjestetään avauksen jälkeen Messukeskuksessa joka toinen vuosi.

SM Extra audioartikkelit

Kolmipäiväisillä Sähkö – Electricity-messuilla esitellään laajasti sähköteknologian ratkaisuja ja palveluja. Vihreä siirtymä ja sähköteknologian nopea kehitys ovat hyvin esillä tapahtumassa esimerkiksi sähköisen liikenteen ratkaisujen ja aina ajankohtaisen valaistuksen osalta.

Mukana tapahtumassa ovat maahantuojat, valmistajat, integraattorit ja tukut, unohtamatta alan sidosryhmiä. Siihen on ilmoittautunut jo alan tärkeimpiä toimijoita, kuten ABB oy, Ahlsell oy, oy Airam Electric ab, Siemens-osakeyhtiö ja Sonepar oy, jotka osallistuvat tapahtuman suunnittelutyöhön.

– Pääkaupunkiseudulle on pitkään kaivattu kansainvälistä sähköalan tapahtumaa, jonne saadaan mukaan kaikki toimialan tekijät suunnittelijoista urakoitsijoihin ja hankintapäättäjiin, Soneparin toimitusjohtaja Mika Höijer sanoo.

– Sähköistys- ja automaatioratkaisut ovat tänä päivänä vihreän siirtymän mahdollistajia niin rakentamisen kuin teollisuudenkin sektoreissa. Messuilla keskitymme uusimpien ratkaisujen ja teknologioiden esittelyyn. Uskomme, että ajankohta ja sijainti luovat puitteet onnistuneelle tapahtumalle, ABB Electrificationin liiketoimintajohtaja Mikko Mäkäräinen toteaa.

Osastopaikkojen myynti on käynnissä ja tapahtumaa kehitetään yhteistyössä alan toimijoiden kanssa. Mukaan tulee startup-alue, jossa esitellään uusimmat innovaatiot ja alan trendit.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!