Metropolia kehittää älykkään asumisen ratkaisuja yhdessä ABB:n ja Skanskan kanssa

SmartLabin seinien takaa löytyy runsaasti monipuolista tekniikkaa. Kuva Metropolia.
SmartLabin seinien takaa löytyy runsaasti monipuolista tekniikkaa. Kuva Metropolia.

Metropolia-ammattikorkeakoulun energialaboratorioon Vantaan Myllypuron kampukselle valmistunut SmartLab on varustettu tulevaisuuden asumisen testialustaksi.

Metropolian opiskelijoiden yhdessä Skanskan ja ABB:n asiantuntijoiden kanssa rakentama SmartLab on kevytrakenteinen, aidon oloinen kaksio. Kodinkoneiden ja seinien takaa löytyy kuitenkin monipuolinen vyyhti tekniikkaa, antureita ja järjestelmiä, joiden avulla kehitetään energiatehokkaita, taloudellisia ja asumismukavuutta lisääviä ratkaisuja.

Järjestelmien käytettävyyttä, yhteensopivuutta ja turvallisuutta testataan parhaillaan erilaisissa projekteissa yhdessä opiskelijoiden kanssa. Vuoden 2022 aikana SmartLab aukeaa myös kolmansille osapuolille, kuten pienille start-up-yrityksille.

– Asunnot digitalisoituvat vauhdilla ja eri järjestelmien on pelattava saumattomasti yhteen. SmartLab on erinomainen alusta testata nopealla syklillä, mitä ratkaisuja kuluttajien käyttöön skaalataan ja miten toiminnot tekevät asumisesta intuitiivisempaa. Yhteistoiminta ABB:n ja Metropolian kanssa on ollut todella innostavaa. SmartLabin ekosysteemi mahdollistaa lyhyemmän kehityskaaren kautta testatut, käyttäjäystävälliset ratkaisut muun muassa Skanska Kotien tuleville asiakkaille, Skanskan toimialajohtaja Jukka Hörkkö kertoo.

SmartLabin esittely Metropolian sivuilla

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!