Matti Häll lahjoitti Jyväskylän yliopistolle neljä miljoona euroa

Maire ja Matti Häll luovuttivat lahjoitussekin Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläiselle ja informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväiselle 31.3.2021. Kuva Petteri Kivimäki.
Maire ja Matti Häll luovuttivat lahjoitussekin Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläiselle ja informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväiselle 31.3.2021. Kuva Petteri Kivimäki.

Admicomin perustaja Matti Häll lahjoitti yliopistolle neljä miljoonaa euroa Jyväskylässä ensi syksynä käynnistettävän diplomi-insinöörikoulutuksen kehittämiseen.

Hällin tekemä lahjoitus on suurin Jyväskylän yliopiston saama yksityislahjoitus.

Jyväskylässä nähdään 7.-9.2.2024!

– Olen itsekin Jyväskylän yliopiston kasvatti ja jäi kivoja muistoja matematiikan ja fysiikan opinnoista, elämän parasta aikaa se oli silloin. Nyt iloitsen yliopiston tärkeästä uudesta koulutusalasta, joka vauhdittaa alueen elinkeinoelämää. Haluan omalla lahjoituksellani tuoda lisävoimaa laadukkaan tekniikan koulutuksen ja tutkimuksen tuottamiseen. Olen tutustunut DI-koulutuksen sisältösuunnitelmaan ja vakuuttunut, että se on kiinni ajassa ja digitalisaatiokehityksessä. Tämän tarkemmin en halua suunnata lahjoitukseni käyttöä, vaan luotan, että yliopisto käyttää lahjoitetun pääoman ja valtion vastinrahan tuotot olennaisiin asioihin, Matti Häll kertoo Jyväskylän yliopiston uutisessa.

Vuonna 1948 syntynyt Matti Häll on toiminut ohjelmistoalan yrittäjänä 1970-luvun lopulta lähtien. Hän aloitti uransa perustamalla sähköurakointiyrityksen, jonka tarpeisiin alkoi kehittää toiminnanohjausjärjestelmää omien opiskelukavereidensa kanssa. Hällin vuonna 2004 perustama Admicom oyj keskittyy rakentamisen, talotekniikan ja teollisuuden automatisoituihin toiminnanohjausjärjestelmiin.

Jyväskylän yliopiston ensi syksynä alkava diplomi-insinöörikoulutus sijoittuu informaatioteknologian tiedekuntaan ja se painottuu tieto- ja ohjelmistotekniikkaan.

Tutustu Sähköinfon verkkokursseihin =>

Jyväskylän yliopiston uutinen