Maailman ensimmäinen valokaapeliasennus 180 µm kuidulla

Prysmian Group toteutti ensimmäisen projektin Sirocco Extreme mikrokanavakaapelilla – kaapelilla, jossa käytetään 180 µm:n yksimuotokuitua. Tilaaja oli saksalainen kunnallinen sähkö- ja vesihuoltoyhtiö Stadtwerke Landau a.d. Isar ja kaapelit asensi NETTec GmbH.

Tämä maailman ensimmäinen 180 µm:n kuituun perustuvan valokaapelin asennus tarjoaa laajalle joukolle Landaun kotitalouksia ja yrityksiä mahdollisuuden hyötyä suorituskykyisestä FTTx- ja 5G-verkosta.

Syksyn Onnimarkkinat ovat alkaneet!

Sirocco Extreme on markkinoiden ensimmäinen 180 µm kuidulla toteutettu valokaapeli. Se perustuu BendBrightXS- ja Pico-tube-teknologioihin. Tuotevalikoima edustaa sekä halkaisijaltaan pienintä saatavilla olevaa että suurinta kuitutiheyttä mikrokanavakaapeleissa. Landaussa asennetussa Sirocco Extreme mikrokanavakaapelissa on 288 kuitua ja kaapelin halkaisija on vain 6,5 mm, mikä tarkoittaa, että kaapeli voidaan asentaa sisämitaltaan 8 mm mikrokanavaputkeen.

Uutuus mahdollistaa entistä nopeamman, kustannustehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän asennuksen. Prysmian Groupin 180 µm kuitu on täysin yhteensopiva minkä tahansa muun standardien mukaisen kuidun kanssa.

– Etätyön, verkko-opiskelun ja videoiden suoratoiston lisääntyminen Covid-19-pandemian aikana ovat johtaneet merkittävään Internet-dataliikenteen kasvuun. Tietomäärät jatkavat kasvuaan myös pandemian jälkeen. Suorituskykyiset ja luotettavat kuituverkot voivat vähentää dataliikenteen pullonkaulojen riskiä tulevaisuudessa, kertoo Tony Bosch, Prysmian Groupin tietoliikenneratkaisujen johtaja.

Tutustu Sähköinfon verkkokursseihin =>

– Kustannukset ovat verkkojen laajentamisen kynnyskysymys kaupungeille ja kunnille. Olemassa olevissa kanavistoissa ei ole enää juurikaan tilaa, ja uusien rakentaminen on kallista ja aiheuttaa häiriöitä. Ratkaisuksi tarjoamme pienikokoisen ja taivutusta sietävän Sirocco Extreme -tuotevalikoiman.

Lue lisää konsernin sivuilta