Yliopistot täydennyskouluttavat 5G-osaajia

Tekniikan alan verkostoyliopisto FITech ja Helsingin yliopisto toteuttavat opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä miljoonan euron rahoituksella 5G-teknologiaan liittyvän, kaikille avoimen täydennyskoulutuskokonaisuuden.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt suomalaisten yliopistojen muodostamalle FITech-verkostoyliopistolle 1,05 miljoonan euron rahoituksen 5G-osaajien täydennyskoulutushankkeelle.

Kurssitarjonta pyritään avaamaan kesään mennessä. Tarjolle tulevien kurssien aiheita ovat esimerkiksi esineiden internet, sulautettu internet, järjestelmähaavoittuvuudet sekä langattomat teknologiat.

Käytön johtajan ja Sähkötöiden johtajan päivät tulevat taas.

Kursseille haetaan Opintopolku-palvelun kautta. Kuka tahansa voi suorittaa tarjolla olevia kursseja, eli opiskelijan ei tarvitse olla kirjoilla yliopistossa. Opiskelu on maksutonta vuoden 2023 loppuun saakka.

– FITech 5G on merkittävä lääke kotimaisen tietoverkko-osaamiseen vajeeseen. Sekä yritysten henkilöstön täydennyskoulutus että viimeisen vuoden yliopisto-opiskelijoiden suuntaus 5G-sivuaineeseen tuovat pika-apua teollisuuden tarpeisiin, hankkeen johtaja, Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Heikki Hämmäinen kertoo yliopiston tiedotteessa.