Yliopistot täydennyskouluttavat 5G-osaajia

Tekniikan alan verkostoyliopisto FITech ja Helsingin yliopisto toteuttavat opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä miljoonan euron rahoituksella 5G-teknologiaan liittyvän, kaikille avoimen täydennyskoulutuskokonaisuuden.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt suomalaisten yliopistojen muodostamalle FITech-verkostoyliopistolle 1,05 miljoonan euron rahoituksen 5G-osaajien täydennyskoulutushankkeelle.

Kurssitarjonta pyritään avaamaan kesään mennessä. Tarjolle tulevien kurssien aiheita ovat esimerkiksi esineiden internet, sulautettu internet, järjestelmähaavoittuvuudet sekä langattomat teknologiat.

Kursseille haetaan Opintopolku-palvelun kautta. Kuka tahansa voi suorittaa tarjolla olevia kursseja, eli opiskelijan ei tarvitse olla kirjoilla yliopistossa. Opiskelu on maksutonta vuoden 2023 loppuun saakka.

– FITech 5G on merkittävä lääke kotimaisen tietoverkko-osaamiseen vajeeseen. Sekä yritysten henkilöstön täydennyskoulutus että viimeisen vuoden yliopisto-opiskelijoiden suuntaus 5G-sivuaineeseen tuovat pika-apua teollisuuden tarpeisiin, hankkeen johtaja, Aalto-yliopiston tietoverkkotekniikan professori Heikki Hämmäinen kertoo yliopiston tiedotteessa.