Uusia vaatimuksia elektroniikan energiamerkinnöille

Kuluttajaelektroniikka saa uusia energiamerkintöjen vaatimuksia EU:ssa maaliskuussa. Merkintöjen tavoitteena on nostaa valmistajien vaatimustasoa ja antaa kuluttajille enemmän tietoa tuotteiden energiankulutuksesta sekä ympäristövaikutuksista.

Kodinkoneiden uudet energiamerkinnät on julkaistu. Uusissa energiamerkinnöissä on QR-koodi, jolla laitteista voi skannata lisätietoa Euroopan energiamerkintöjen tuotetietokannasta.

SM Extra audioartikkelit

Uudet merkintävaatimukset antavat kuluttajille entistä enemmän läpinäkyvyyttä, ymmärrystä ja valinnanvapautta laitehankinnoissa. Uusien merkintöjen takana olevat lakivaatimukset, testit ja laskelmat on päivitetty vastaamaan tämän päivän kuluttajien odotuksia ja tarpeita. Näin ollen eri sukupolvien energiamerkintöjä ei ole mahdollista verrata suoraan.

Ekodesign-prosessin ansiosta tuotteet on mahdollista suunnitella ja kehittää energiatehokkaammiksi ja vähemmän resursseja kuluttaviksi. Maailmanlaajuisten ympäristömääräysten ja vaatimusten noudattamisen ohella prosessi rohkaisee vapaaehtoisiin toimiin ja ideoihin entistä vastuullisempien tuotteiden luomiseksi.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!