Lähes 70 prosenttia pientaloasujista aikoo remontoida tänä vuonna

Moni pientaloasuja joutui lykkäämään viime vuonna kodin remonttia oman taloudellisen tilanteensa tai remontoinnin kalliiden hintojen vuoksi. Tästä vuodesta näyttäisi sen sijaan tulevan vilkas remonttivuosi, mikä käy ilmi Omakotiliiton ja Urakkamaailman kyselystä.

Omakotiliiton ja Urakkamaailman yhteistyössä laatimaan kyselyyn vastasi yhteensä 952 Omakotiliiton yhdistysten jäsentä.

Kyselystä käy ilmi, että 37 prosenttia vastaajista joutui lykkäämään jonkin remontin toteuttamista vuonna 2023. Niistä 40 prosenttia lykkäsi remonttia oman taloudellisen tilanteen takia ja 22 prosenttia remontoinnin korkeiden kustannusten vuoksi. 10 prosenttia vastaajista lykkäsi remonttia yleisen taloudellisen epävarmuuden takia. 

Jopa 66 prosenttia vastaajista aikoo kuitenkin remontoida jotain vuonna 2024. Yleisimmät suunnitellut remontit liittyvät ulkomaalaukseen (21 prosenttia), kylpyhuoneeseen (19 prosenttia), pihaan (18 prosenttia) ja sisämaalaukseen (18 prosenttia). Myös energiatehokkuusremontit ovat monen vastaajan suunnitelmissa: 12 prosenttia aikoo tehdä tänä vuonna energiatehokkuusremonttia omistamaansa kiinteistöön.  

34 prosenttia vastaajista ei aikonut remontoida tai ei osannut vielä sanoa. 56 prosenttia niistä kertoi, että ei ole mitään remontoitavaa ja 21 prosenttia kertoi, että oma taloudellinen tilanne ei mahdollista remontointia.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!