Ilkka Niemiselle stipendi työstä ”Asuinrakennusten sähkötöiden valvonta”

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Puustinen luovutti stipendin Oamkin valmistujaistilaisuudessa 16.12.2022. Kuva Antti J. Leinonen.
Säätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Puustinen luovutti stipendin Oamkin valmistujaistilaisuudessa 16.12.2022. Kuva Antti J. Leinonen.

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiö on myöntänyt Ilkka Niemiselle Hyvä opinnäytetyö -stipendin opinnäytetyöstä ”Asuinrakennusten sähkötöiden valvonta”. Säätiön myöntämä stipendi on arvoltaan 1 000 euroa.

SM Extra audioartikkelit

Oulun ammattikorkeakoulussa opiskelleen Ilkka Niemisen opinnäytetyössä toteutettiin Hepacon Oy:lle yhtenäinen ja tiivistetty valvontasuunnitelma asuinrakennusten sähkötöille. Selkeä valvontasuunnitelma lisää valvonnan laatua ja tehokkuutta. Niemisellä on pitkä tausta sähköjärjestelmien parissa. Yli 10 vuotta sähköasennustöissä viihdyttyään hän päätti lähteä kokopäiväiseksi opiskelijaksi sähkötekniikan pariin.

–Motivaatio oli kohdallaan, kun pitkän työuran jälkeen palasin koulun penkille. Suurimmat menohalut olivat jääneet nuoruuteen, joten opiskeluun keskittyminen oli helppoa, Nieminen mainitsee.

Pari ensimmäistä vuotta menivät normaalisti lähiopetuksessa, mutta koronan myötä opiskelut muuttuivat pitkälti etäopiskeluiksi. Tämä ei Niemistä haitannut, sillä se toi vapautta opiskeluun.

–Asun sen verran kaukana kampukselta, että oli mukava hoitaa opiskeluita kotoa käsin. Lisäksi aikatauluttaminen oli vapaampaa.

Hepacon Oy:ssä tehdyn työharjoittelun jälkeen alettiin pohtimaan mahdollista opinnäytetyön aihetta. Niskasella oli pitkän uran myötä kokemusta asuinrakennusten sähkötöistä ja tästä syntyi yrityksen kanssa kiinnostus valvontasuunnitelman kehittämiseen. Opinnäytetyön yhteydessä tehty valvontaohje onkin jo käytössä.

–Negatiivista palautetta ei ole tullut, joten kaikki tuntuu toimivan, naurahtaa Nieminen.

Nieminen on työskennellyt opintojen jälkeen sähköurakointiyrityksessä työnjohto- ja suunnittelutehtävissä.

– Työni on mielenkiintoista ja opinnot ovat tukeneet hyvin työtehtäviä. Tulevaisuutta en ole suunnitellut sen pidemmälle, koska viihdyn työssäni!

Sähköalan koulutus- ja tutkimussäätiön palkinnot ja stipendit