Fibox sai Avainlippu-tunnuksen siirrettyään tuotantoaan Suomeen

Fibox oy siirsi sähköautonlataus- ja -lämmitystuotteidensa valmistuksen Puolasta Suomeen, kun Lempäälän Sääksjärvelle valmistui uusi moderni kokoonpanotehdas keväällä 2023.

SM Extra audioartikkelit

Nyt Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Fibox Charging Solutions oy:n autonlataus- ja lämmitystuotteille Avainlippu-tunnuksen osoituksena suomalaisesta työstä.

– Autonlataus- ja lämmitystuotteidemme kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia. Tuotteemme suunnitellaan ja kokoonpannaan Suomessa. Tuotteidemme kaikki muoviosat valmistetaan konsernin tehtaalla Suomessa. Myös tuotteiden myynti ja markkinointi on pitkälti suomalaista työtä, ja käytämme erinäisiä suomalaisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa jaamme yhteiset kotimaisuusarvot, yrityksen toimitusjohtaja Stefan Backman kertoo.

Autonlataus- ja -lämmitysliiketoiminta eriytyi Fibox-konsernista omaksi Fibox Charging Solutions oy -tytäryhtiökseen tammikuussa 2023. Erillinen yhtiö on mahdollistanut resurssit ja toimintatavat, jotka autonlatausliiketoiminnan kasvattaminen vaatii. Kasvu ei rajoitu vain Suomeen, vaan yhtiö tähtää merkittäväksi toimijaksi Euroopassa muutaman vuoden sisään.

– Euroopasta löytyy valtavasti kiinnostavia mahdollisuuksia ja sellaisia markkinoita, jotka ovat latausinfran kanssa vasta lähtökuopissa. Kun viemme tuotteita ulkomaille, Avainlippu-tunnuksella haluamme kertoa tuotteidemme alkuperästä. Suomalaisuus tarkoittaa korkeaa laatua niin suunnittelun, komponenttien kuin kokoonpanonkin osalta, Backman sanoo.