Kevään yhteishaku on käynnissä – hae sähköalalle!

Sähköalalla pääsee ratkomaan sähköistyvän yhteiskunnan pulmia. Kuva Iida Salmivesi.
Sähköalalla pääsee ratkomaan sähköistyvän yhteiskunnan pulmia. Kuva Iida Salmivesi.

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen on käynnissä 21.2. – 21.3.2023. Viime kevään yhteishaussa sähkö- ja automaatioalan perustutkinto houkutteli ennätykselliset 10 368 hakijaa.

Sähkö- ja automaatioalan ammatillisten opintojen suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta 2016 lähtien. Opetushallituksen Vipunen-tilastotietokannan mukaan viime kevään yhteishaussa sähkö- ja automaatioalan 2 446 tarjolla ollutta opiskelupaikkaa haki 10 368 henkeä, joista 3 735 oli ensisijaisia hakijoita.

Sähkössä on näkymätöntä voimaa!

Hakeminen tapahtuu Opetushallituksen Opintopolku-palvelussa. Valintojen tulokset julkaistaan aikaisintaan 15.6. ja koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 29.6.

Lisätietoja sähköalan opiskelusta ja opiskelumahdollisuuksista löydät sekä näiltä Sähkömaailman sivuilta että sähköalan järjestöjen #NäkymätönVoima -kampanjan sivuilta.  

Sähkömaailman opiskelusivuille on koottu runsaasti tietoja sähköalan opiskelusta, sähköalan koulutusta tarjoavien oppilaitosten yhteystiedotopiskelumaailman kuulumisia ja juttuja sähköalan opiskelusta ja työelämään siirtymisestä.

Ville Alakärppä, teksti

Opintohallituksen tiedote
Sähköalan järjestöjen yhteinen Näkymätön voima -opiskelukampanja
LVI-TU:n tiedote: Talotekniikka-alan suosio jatkuu

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!