Ennätysmäärä hakijoita sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon

Kevään yhteishaussa sähkö- ja automaatioalan perustutkinto houkutteli 3 462 ensisijaista hakijaa. Määrä on suurempi, kuin kertaakaan vuonna 2014 alkaneen tilastointijakson aikana.

Sähkö- ja automaatioalan syksyllä alkaviin perusopintoihin on tarjolla yhteensä 2 561 aloituspaikkaa. Opetushallituksen Vipunen-tilastotietokannan mukaan kevään yhteishaussa paikkoja haki yhteensä 9 117 henkeä, joista 3 462 oli ensisijaisia hakijoita.

Sähkö- ja automaatioalan ammatillisten opintojen suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta 2016 lähtien. Viime vuonna 2 643 aloituspaikkaa haki yhteensä 9 075 hakijaa, joista 3 180 oli ensisijaisia hakijoita.

Perusopetuksen jälkeisten koulutusten haut päättyivät keskiviikkona 7.4. Yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haki yhteensä 74 490 hakijaa. Hakijoista 53 % haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen ja 47 % lukioon.

Yhteishaussa suosituin opintoala on ajoneuvo- ja kuljetustekniikka. Seuraavaksi suosituimmat alat ovat sosiaali- ja terveysala, liiketalous ja kauppa, sähkö- ja automaatiotekniikka, arkkitehtuuri ja rakentaminen sekä tietojenkäsittely. Valintojen tulokset julkaistaan aikaisintaan 17.6. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 1.7.

Opintohallituksen tiedote