Elvak laajentaa rakentamisen suunnitteluun

Kempeleläinen talotekniikkayhtiö Elvak oy ostaa kajaanilaisen Insinööritoimisto Mäkeläinen oy:n osakekannan Mäkeläisen toimivan johdon ja Lehto Invest oy:n kanssa.

SM Extra audioartikkelit

Insinööritoimisto Mäkeläinen on vuonna 1981 perustettu vaativien talonrakennuskohteiden rakennesuunnittelija. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2022 3,72 miljoonaa euroa ja se työllisti 55 henkilöä. Toimipisteet sijaitsevat Vantaalla, Kajaanissa, Kempeleessä ja Tampereella.

Omistusjärjestelyn myötä Elvak laajentaa toimintaansa rakentamisen suunnitteluun.

– Elvak ja Mäkeläinen mahdollistavat yhdessä laajemman palvelutarjonnan, kun rakenne- ja talotekniikkasuunnittelu voidaan hankkia helposti yhdeltä toimijalta, Mäkeläisen toimitusjohtaja Olli Salo sanoo.

– On asiakkaalle valtava etu, kun suunnittelija ymmärtää rakentamisen käytännöistä ja kustannusten muodostumisesta kokonaisvaltaisesti, Elvakin toimitusjohtaja Timo Lehto toteaa.

Kestävä kehitys ohjaa kotimaisen rakentamisen ja kiinteistöalan markkinaa kohti kohti puu- ja hybridirakentamista, jossa hyödynnetään eri materiaalien parhaat puolet. Insinööritoimisto Mäkeläisellä on vahvaa osaamista puu-, betoni-, lasi- ja teräsrakenteiden suunnittelusta asuin- ja toimitilarakentamiseen.

– Tähtäämme markkinajohtajaksi vastuullisessa ja kokonaisvaltaisessa tulevaisuuden rakentamisen suunnittelussa – etenkin teollisen rakentamisen ja puurakentamisen suunnittelussa, Lehto sanoo.

Elvak toimii valtakunnallisesti koko Suomen alueella tarjoten monipuolisesti talotekniikan palveluita kiinteistöjen elinkaaren kaikkiin vaiheisiin. Yrityksen liikevaihto oli 5,2 miljoonaa euroa vuonna 2023 ja se työllisti 51 henkilöä.