Blogi: Uusi teekkari esittäytyy

Olen Rasmus, 20-vuotias ensimmäisen vuoden Automaatio ja robotiikan opiskelija Aalto-yliopistossa.

Olen kasvanut ja käynyt koulut Vantaalla. Elokuun alussa muutin tyttöystäväni kanssa mukavaan kaksioon metron varrelle, jotta koulumatka olisi meille helppo. Pelaan salibandyä miesten 4. divisioonassa ja harjoituksia meillä on kerran viikossa, jonka lisäksi käyn kävely- sekä juoksulenkeillä.

Kiinnostukseni tekniikan alaan juontaa juurensa yläasteelle ja ensimmäisille fysiikan tunneille. Huomasin heti, että fysiikka on minun juttuni ja haluan säilyttää sen opinnoissani myös tulevaisuudessa. Myös matematiikka on aina ollut suosikki aineitani, joten nämä kaksi on helppo yhdistää tekniikan alalla. Pyörittelin erilaisia vaihtoehtoja lentäjästä kauppakorkeakouluun ennen kuin päädyin valitsemaan automaation ja robotiikan.

Valintaa helpotti tieto siitä, että kyseessä on tulevaisuuden ala ja erilaisten koneiden ja laitteiden toiminta on mielenkiintoista. Opintojen alkuun on enää muutama päivä, mutta kotoa käsin on pitänyt jo suorittaa alkuorientaatiokurssi sekä ruotsin lähtötasotesti.

Alkuorientaatiossa harjoiteltiin eri Aalto-yliopiston nettisivujen käyttöä ja oman oppimissuunnitelman luomista. Säikähdin aluksi ruotsin lähtötasotestiä, mutta sen idea on helpottaa meitä opiskelijoita kurssivalinnoissa, jotta löydämme oman tasoisen kurssin. Orientaatioviikolla ohjelmaa on aamusta iltaan, joten viimeiset lomapäivät pitää käyttää akkuja ladatessa ja uuteen työpaikkaan tutustuessa.

Ensimmäisen vuoden opintoihin sisältyy paljon matematiikkaa, fysiikkaa ja ohjelmointia, mutta lisäksi kaikkia käytännönläheisiä kursseja, joilla pääsemme esimerkiksi ohjaamaan robotteja. Odotan jo innolla, että opinnot lähtevät käyntiin.

Rasmus

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!