Ympäristötiedot esiin sähköteknisistä tuotteista

Sähköteknisen kaupan liitto ry ja One Click LCA oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen EPD-ohjelmiston jäseneduista liiton jäsenyrityksille.

EPD (Environmental Product Declaration) eli ympäristöseloste on vapaaehtoinen, standardoitu ja luotettava tapa esittää tuotteen tai palvelun elinkaarianalyysi. Talorakentamisen vähähiilisyys edellyttää rakennusosien vaikutuksen tuntemista ja mahdollisuutta valita ympäristön kannalta suotuisimmat tuotteet.

– STK:n kehittämän Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelun kautta rakentamisen arvoketjussa on jo kauan voitu käyttää tuotetietoja valintoihin ja vertailuun sekä siirtää tuotedataa rajapintojen kautta ammattilaisten eri hyötyohjelmistoihin. Nyt tuotetietopalvelussa on kenttä myös tuotteen GWP-arvolle (global warming potential) eli luvulle, joka kertoo tuotteen ja sen valmistamisen ominaislämmitysvaikutuksen, STK:n toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen taustoittaa.

– Yhteistyömme suomalaisen One Click LCA:n kanssa tekee pienemmillekin valmistajajäsenillemme EPD-ympäristöselosteiden laatimisen keskeisille tuotteilleen aimo askelen helpommaksi, Muhonen jatkaa.

One Click LCA on suomalainen ohjelmistoyritys, joka kehittää ja myy rakentamisen ja rakennustuotteiden elinkaariarvioinnin ohjelmistoja.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!