Vuoden sähköurakoitsija on Sähkösuomilammi oy

Vuoden 2022 sähköurakoitsijaksi Tampereen Sähköurakoitsijapäivillä 24.11. kukitettu parkanolainen perheyritys työllistää 40 henkeä.

Tunnustuksen vastaanottivat Sähkösuomilammi oy:n toimitusjohtaja Sami Suomilammi, hallituksen puheenjohtaja Harri Suomilammi, sähköasentaja Henri Suomilammi, sähköasentaja Vesa Niemenmaa ja sähkötöiden johtaja Harri Grönfors. Oikealla tunnustuksen luovuttanut STULin hallituksen puheenjohtaja Jarmo Töyräs.

Sähköalan koulutuksen saaneet Suomilammin veljekset Erkki, Harri ja Martti perustivat yrityksen vuonna 1981. Aluksi työt keskittyivät omakotitalojen ja kesämökkien sähköistykseen, mutta kokemuksen karttuessa työmaat kasvoivat nopeasti suuremmiksi. Parkanon pohjoispuolella sijaitsevan Kihniön K-marketin sähköistys toimi hyvänä referenssinä tuleville kohteille.

– Siitä Keskon miehet huomasivat meidät, ja niin lähdimme maailmalle kiertämään K-kauppoja. Kun ruletti lähti pyörimään, alkoi tulla vanhoja työkavereita töihin ja porukka kasvoi pikkuhiljaa, Harri Suomilammi muistelee.

Lähitulevaisuudessa yrityksen asentajia työllistävät esimerkiksi Tampereen Hämeenkadun S-marketin tilalle laajennettavan Prisman ja Vaasassa peruskorjattavan Citymarketin sähköasennustyöt. Yrityksen toiminta on kasvanut tasaisen varmasti vuosikymmenestä toiseen, ja myös yrityksen oman sähkötarvike- ja valaisinmyymälän toiminta on onnistuttu pitämään kannattavana. Yrityksen viime vuoden liikevaihto oli noin 12 miljoonaa euroa.

Erkki Suomilammin poika Sami Suomilammi on toiminut yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 2003 lähtien.

– Valinta Vuoden sähköurakoitsijaksi on Sähkösuomilammille suuri kunnia, jota todella arvostamme. Olemme näiden vuosikymmenten ajan osoittaneet asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, että emme tingi laadusta ja että meihin voi luottaa, toimitusjohtaja Sami Suomilammi toteaa.

Palkinto luovutettiin Sähkösuomilammi oy:lle Sähköurakoitsijapäivillä Tampereen Scandic Rosendahlissa 24.11.

– Kiitos sille ammattitaitoiselle raadille, joka tämän tunnustuksen sai aikaiseksi, ovat varmasti vähintään yhtä ammattitaitoisia kuin mekin. Meillä ammattitaitoinen henkilökunta on ollut aina tukipilari, näin hyvällä porukalla pärjää aikoina kuin aikoina, Sami Suomilammi kiitteli urakoitsijapäivien kiitospuheessaan.

Hanna Tuuri ja Mikko Arvinen, teksti

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry palkitsi alalla ansioituneita

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!