Vuoden sähköurakoitsija on Sähkö-Äijät

Jämsäläinen Sähkö-Äijät Oy julistettiin Vuoden sähköurakoitsijaksi Sähköurakoitsijapäivillä Hämeenlinnan Aulangolla 25.11.

Sähkö-Äijät Oy toimitusjohtaja Tuomo Hakala ja Sähkö-Äijät Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kahilampi vastaanottivat Vuoden sähköurakoitsijan tunnustuksen Sähköurakoitsijapäivien iltajuhlassa Hämeenlinnan Aulangolla. Kuva Pekka Hovi.
Sähkö-Äijät Oy toimitusjohtaja Tuomo Hakala ja Sähkö-Äijät Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kahilampi vastaanottivat Vuoden sähköurakoitsijan tunnustuksen Sähköurakoitsijapäivien iltajuhlassa Hämeenlinnan Aulangolla. Kuva Pekka Hovi.

Vuonna 1976 perustetulla Sähkö-Äijät Oy:llä on toimipisteet Jämsän lisäksi Jyväskylässä ja Tampereella. Lisäksi Jämsään on perustettu teollisuusurakointia toteuttamaan sisaryhtiö Sähkö-Äijät Teollisuus Oy. Asentajia on yhteensä 50. Kahdeksan miljoonan euron vuotuista liikevaihtoa tekevä yritys on toimitusjohtaja Tuomo Hakalan mielestä juuri sopivan kokoinen, suuria kasvutavoitteita ei ole.

– Tällä toimialalla on tiettyjä lainalaisuuksia, joita ei sovi unohtaa, ja ne ovat turvallisuus ja kannattavuus. Turvallisuus on asia, josta on huolehdittava joka ainoa päivä, Hakala sanoo.

Yrityksen henkilöstön työsuhteet ovat pitkiä, mikä kielii viihtyvyydestä ja hyvästä henkilöjohtamisesta. Hakala kehuu henkilöstönsä asennetta ja työmoraalia.

– Yrittäjän on aina mietittävä kuka mihinkin työhön soveltuu ja tietenkin myös keiden kanssa. Jo urakkalaskentavaiheessa pohdimme paljonkin sitä, ketkä soveltuvat kyseessä olevan kohteen työporukkaan parhaiten, jotta jokainen kykenee hoitamaan oman ”tonttinsa”. Apuja on tietenkin aina toimistolta tarjolla, jos sitä tarvitaan. Minulle on tärkeä myös periaate, että kohdellaan muita yhtä hyvin kuin haluaisi itseään kohdeltavan.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry nimeää vuosittain jäsenistöstään sähköurakoitsijan, jonka toiminta ja tulokset toimivat esikuvana koko alalle. STUL arvostaa paitsi kannattavuutta ja hyvää mainetta myös aktiivisuutta koko alan edistämisessä. Tuomo Hakala on toiminut aktiivisesti lukuisissa sähköurakoitsijaliiton luottamustehtävissä. Liiton hallituksen lisäksi hän on osallistunut aktiivisesti esimerkiksi STULin Keski-Suomen alueosaston toimintaan.

Lisätietoja STULin sivuilla

STUL palkitsi ansioituneita henkilöitä
SKT:n koulutuspalkinto Vaasan ammattikorkeakoulun sähkötekniikan opiskelija Vesa Välimäelle

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!