Turusta lähti sähköverkon tarvikkeita lahjoituksina Ukrainaan

Turku-energia oy ja Turun seudun energiantuotanto oy (TSE) ovat lahjoittaneet Ukrainaan käytöstä poistettuja sähköverkon komponentteja.

SM Extra audioartikkelit

Turku-energian lahjoitus pitää sisällään käytöstä poistetun 110 kV -virtamuuntajan ja releitä, TSE:n lahjoitus sisältää käytöstä poistetun 110 kV -virtamuuntajan ja katkaisijan. Lahjoituksen kokonaisarvo on yli 20 000 euroa.

Avustuspaketti on toimitettu Ukrainaan EU:n Pelastuspalvelumekanismin kautta Suomen sisäministeriön koordinoimana.

– Olemme tyytyväisiä, jos tällä paketilla voimme auttaa edes yhden ukrainalaisen sähköaseman palauttamista toimintakuntoon ja saamaan sähköä sodan runtelemille alueille. Jatkamme talven mittaan omien sähköasemiemme perusparannushankkeita, ja tavoitteenamme on lähettää käytöstä poistetut käyttökelpoiset komponentit korvaamaan Ukrainassa tuhoutunutta sähköinfraa. Haastamme muutkin sähköalan toimijat katsomaan käytöstä poistettuja komponentteja sillä silmällä, jos niillä voisi auttaa ukrainalaisten tuhoutuneen sähköinfran jälleenrakennusta kylmän talven varalle, TSE:n operatiivinen johtaja Pertti Sundberg ja Turku-energian toimitusjohtaja Timo Honkanen sanovat.

Sähköverkon materiaalia ja verkkokomponentteja oli purkamassa ja pakkaamassa Eltel Networks oy.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!