Topi: Espanjan ympäriajo

Amk-harjoittelija ja Pitkätukka kävivät viikolla juttelemassa uudesta ajatuksestaan. Heidän mukaansa olisi hyvä idea, että kokoaisimme firmasta joukkueen, joka osallistuisi tavallaan Espanjan ympäriajoon. Sanoin herroille, että eiköhän se pojat ole tältä päivältä tässä, päihteiden alaisena ei saa tällä alalla työskennellä.

Eivät suostuneet poistumaan, vaan jatkoivat juttua kertoen, että firmassa on useita työntekijöitä, jotka pyöräilevät melko aktiivisesti. Josko firma vähän virkistysrahastosta osallistuisi, tuo aktiiviporukka voisi asettaa tavoitteen, harjoitella kevään ja kesän ja käydä syksyllä polkemassa joitain etappeja kuuluisasta kisasta.

”Päihteiden alaisena ei saa tällä alalla työskennellä.

Lupasin miettiä, sillä piti vähän selvitellä asioita. Minulle syntyi toki omakin ajatus, perinteinen Sulkavan soutu, johon on joskus tullut osallistuttua. Tiina tosin hylkäsi ajatuksen heti väittäen, etteivät kirkkovenehommat muita kuin minua kiinnosta. Olin toista mieltä, mutta ymmärsin heti perääntyä.

Juttelin Isorikkaan kanssa, joka kertoi pyörien olleen loppuunmyytyjä jo pari kautta ja että buumi oli kova. ”Sama juttu kuin hiihtämisen kanssa”, hän sanoi. ”Vanhat hyvät peruslajit ovat taas kunniassa, niitä kun voi harjoitella itsekseen eikä kehittymiseen tarvitse punttisalin peilejä.”

Samana iltana Tiina ilmoitti, että hänkin voisi ilmoittautua joukkueeseen. Asiahan oli sitten sillä selvä. Jotenkin tämä homma järjestetään. Perehdyttyäni noihin etappeihin totesin kyllä pian, että meikäläisen paikka on huoltojoukossa. Ja lähden ihan mielelläni katsomaan, miten rouva veivaa ehdottamani Martos–Sierra Nevada-pätkän. Siinä kun on korkeuseroa 148 kilometrin aikana neljä kilometriä.

Ilahdutin siis henkilökuntaa lupaamalla maksaa pienen osuuden kuluista, kunhan minun ei tarvitse pitää niitä pyöräilytrikoita. Isorikkaan kanssa kun on sovittu, että samalla käyn asentamassa hänen Marbellan kämppäänsä uudet ulkovalaisimet ja kamerallisen ovipuhelimen, mistä on ollut muutaman vuoden puhetta. Tuleepahan vähän laskutusta kulujen kattamiseksi ja ulkomaan päivärahat!

Terveisin Topi

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!