Tieto 22 -kyberturvallisuusharjoituksen loppusota käynnistyi

Huoltovarmuusorganisaation Digipoolin Tieto 22 -kyberturvallisuusharjoitus huipentuu 20.–22.9. 2022 järjestettävään yhteisharjoitukseen.

Tieto 22 -kyberturvallisuusharjoituksen ykkösteemana on pankkisektoriin kohdistuvan kyberhyökkäyksen torjunta. Finanssi- ja ICT-sektorin toimijoiden lisäksi harjoitukseen osallistuu suuri joukko viranomaisia ja huoltovarmuuden ylläpidosta omalta osaltaan vastaavia yrityksiä. Yhteensä harjoitukseen osallistuu noin 120 organisaatiota.

Sähköalan yrityksistä esimerkiksi Caruna osallistuu harjoitukseen. Yrityksen ICT-palvelunhallintapäällikkö Marko Meriläisen mukaan harjoitus on hyvä tilaisuus päästä mittaamaan oman kyberturvaosaamisen tasoa yhdessä muiden organisaatioiden kanssa.

– Kyberuhkiin varautuminen on Carunalle tärkeää, koska sähkönjakelun keskeytyminen pitemmäksi ajaksi kyberiskun seurauksena on yksi pahimpia nyky-yhteiskunnan uhkakuvia, Meriläinen sanoo yrityksen tiedotteessa.

Myös puolustusvoimat osallistuu harjoitukseen. Pääesikunnan johtamisjärjestelmäosaston everstiluutnantti Kimmo Pispan mukaan harjoituksen keskiössä oleva tiedon jakaminen eri organisaatioiden välillä on keskeinen periaate kyberpuolustuksessa ja varautumisessa.

– Harjoitus on nykyisessä maailmantilanteessa ja kyberympäristön kohonneen uhkatason keskellä erittäin ajankohtainen. Yksittäisiin toimijoihin kohdistuneilla iskuilla on laaja-alaisia vaikutuksia, jotka eivät rajoitu digitaaliseen maailmaan, Pispa sanoo Huoltovarmuusorganisaation tiedotteessa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!