Tampereelle avattiin voimajohtojen oppimisympäristö

TAKKin oppimisympäristö.
TAKKin oppimisympäristö.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin Nirvan kampuksella sijaitsevalle sähkökentälle on rakennettu uusi sähköasemien ja voimajohtojen oppimisympäristö.

Löydä sähköurakoitsija valtakunnallisesta verkostosta.

Syyskuussa käyttöön otettu alue tarjoaa monipuoliset puitteet sähköverkkoalan opiskeluun ja asennusten käytännön harjoitteluun. TAKKin kouluttaja Jaana Harjun mukaan tiloja ja ympäristöä on mahdollista vuokrata myös yritysten koulutustarpeisiin. Sähkökentällä on luokkatila 25 hengelle ja katettu halli asennusharjoituksia varten.

– Tavoitteemme on saada alalle uusia ammattilaisia järjestämällä esimerkiksi rekry- tai täydennyskoulutusta. Toivomme, että muutkin oppilaitokset tulisivat hyödyntämään ainutlaatuista oppimisympäristöä ja löytävät YouTubesta asennuksista tehdyt videot opetuskäyttöönsä, Harju kertoo.

Yritykset ovat olleet aktiivisesti mukana alueen suunnittelussa ja toteutuksessa. Esimerkiksi Prysmian Group Finland lahjoitti alueelle tarvittavat kaapelit.

– Meille on tärkeää tukea uusien osaajien kouluttautumista alalle Suomessa. Teknologian ja tuotteiden kehittyessä uuden oppimiselle on jatkuva tarve, ja uusi ympäristö täyttää sekä täydennyskoulutuksen että yritysten tarpeita, Prysmianin myyntijohtaja Olli Anttonen kertoo.

TAKKin video oppimisympäristön avajaisista

Prysmianin tiedote