Suur-Savon Sähkön toimitusjohtajaksi on valittu Mikael Venäläinen

Suur-Savon Sähkö Mikael Venäläinen
Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja Mikael Venäläinen.

Suur-Savon Sähkön hallitus on nimittänyt konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi 15.4. alkaen kauppatieteiden maisteri Mikael Venäläisen.

Venäläinen on toiminut Suur-Savon Sähkö -konsernin talousjohtajana 1.9.2017 alkaen ja hoitanut 1.3.2024 alkaen vt. toimitusjohtajan tehtävää.

– Meillä oli monta erinomaisen hyvää ehdokasta yhtiömme toimitusjohtajaksi, mutta Mikael Venäläinen sopi parhaiten luotsaamaan yhtiötä eteenpäin nykyisessä tilanteessa. Hän on jo valmiiksi sisällä yhtiömme asioissa ja pystyy heti viemään strategiaamme eteenpäin. Hänen vahva talouskokemuksensa, sitoutuminen, toiminnan tuloksellisuus sekä toimintaympäristön monipuolinen tuntemus antavat erinomaiset lähtökohdat Suur-Savon Sähkö -konsernin johtamiseen ja strategian toteuttamiseen. Hänen johdollaan pystymme kehittämään konsernia, vähentämään yhtiön velkaantumista ja parantamaan sijoitetun pääoman tuottoa sekä hallitsemaan liiketoimintojen riskejä. Näin nostamme yhtiön omistaja-arvoa sekä ylläpidämme vakaata osingonmaksukykyä, Suur-Savon Sähkö -konsernin hallituksen puheenjohtaja Janne Laine toteaa.

– Otan erittäin mielelläni vastaan toimitusjohtajan tehtävän konsernissa, jonka toiminta perustuu oikeisiin liiketoimintapäätöksiin ja vahvaan arvopohjaan, jonka aiemmat sukupolvet ovat yhtiön 78-vuotisessa historiassa yhdessä aikaansaaneet. On hieno mahdollisuus päästä johtamaan konsernia, jolla on niin merkittävä jalansija omalla toimialueellaan. Energia-ala on erittäin kiinnostavassa murroskohdassa ja uskon, että yhdessä osaavien energia-alan ammattilaisten ja laajan kumppaniverkoston kanssa pystymme uudistumaan ja luomaan lisäarvoa kaikille sidosryhmillemme myös tulevaisuudessa, kertoo Mikael Venäläinen.

Suur-Savon Sähkö Oy:n hallitus on myös nimennyt Lumme Energia Oy:n business controllerina toimivan KTM Tiina Tahvosen 15.4.2024 alkaen vt. talousjohtajaksi.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!