Sähkömessuilla näkyy uuden aikakauden alku

Jyväskylän Sähkömessuilla kollegoiden tapaaminen, verkostoituminen ja innovatiivisiin ratkaisuihin tutustuminen päivittävät kävijän omaa osaamista ja sitä kautta parantavat yrityksen tuottavuutta. Kuva Aino Kalliola.
Jyväskylän Sähkömessuilla kollegoiden tapaaminen, verkostoituminen ja innovatiivisiin ratkaisuihin tutustuminen päivittävät kävijän omaa osaamista ja sitä kautta parantavat yrityksen tuottavuutta. Kuva Aino Kalliola.

Sähköala kokoontuu 7. – 9.2. Sähkö, valo, tele, AV -ammattilaistapahtumaan messu- ja tapahtumakeskus Paviljonkiin Jyväskylään.

Pohjoismaiden suurin sähköalan ammattitapahtuma houkuttelee näytteilleasettajia ja kävijöitä kaikkialta Suomesta ja muista Pohjoismaista. Yli 250 näytteilleasettajaa edustavat kattavasti alan tuotteita, ratkaisuja ja palveluja. Koko alan kattavasta mittakaavasta kertoo myös se, että kyseessä on vuoden suurin valaistusalan tapahtuma Suomessa.

– Olemme valmistelleet yhdessä näytteilleasettajien kanssa jälleen korkeatasoisen ammattilaistapahtuman. Paikalla on koko ala uutuuksineen ja asiantuntijoineen sekä puheenvuoroja ajankohtaisimmista aiheista, Sähkömessuista vastaava myyntijohtaja Hannu Mennala Jyväskylän messut oy:stä sanoo.

Sähköistymisen merkitys yhteiskunnassa kasvaa, ja se on noussut ratkaisevaksi tekijäksi edettäessä kohti kestävää kehitystä ja hillittäessä ilmastonmuutosta. Sen keskiössä ovat muun muassa liikenteen sähköistyminen, energiamurros, sähkön kulutusjousto ja älykkäät ohjausjärjestelmät. Nämä kaikki teemat ovat vahvasti edustettuina messuilla niin ohjelmassa kuin yritysten osastoillakin. Sähkömessut tarjoaa uusinta tietoa esimerkiksi urakoitsijoille, suunnittelijoille, teollisuudelle ja kiinteistönomistajille.

– Yksi alan kuumista aiheista on tieliikenteen sähköistyminen, mikä tarjoaa valtavat mahdollisuudet niin latausinfran laite- kuin palvelutoimittajillekin. Halusimme nostaa aihetta esiin luomalla näyttävän sähköautoalueen keskelle näyttelyhallia, jossa autojen maahantuojat esittelevät uusimmat sähköautomallinsa, Mennala kertoo.

Sähkömessut avaa alan näkymät myös opiskelijoille ja työnhakijoille ja esittelee kerralla kokonaiskuvan alan tarjoamista mahdollisuuksista. Tutustumista ohjaa Opiskelijoiden messupolku, joka saattaa yhteen uudet osaajat ja työnantajat.


Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!