Sähköala-lehden pääkirjoitus 12/2020: Kaikki hyvä jatkuu aikanaan

Kai Puustinen
Kai Puustinen

Vuodesta 1958 ilmestyneen Sähköala-lehden elämä on ollut hyvä. Varhaiseläkeikää lähestyvä julkaisu saa vuodenvaihteessa merkittävän nuorennusleikkauksen. Niin merkittävän, että nimikin muuttuu. Sähkömaailma Extra -nimellä jatkava julkaisu muuttaa sisältöään entistä teknisempään suuntaan ja pyrkii nousemaan alamme keskustelussa edelläkävijän paikalle.

Sähkömaailman tapaan aihealue on tiiviisti sähkössä, mutta uutislehdestä laajennettuina ja syvällisempinä juttuina. Toimitus työstää jo täydellä vauhdilla koko ensi vuoden aiheita. Tavoitteena on, että saamme synnytettyä Sähköalalle arvoisensa jatkajan, jolla on aidosti annettavaa sekä ammattilaisten tietämyksen laajentajana että uusien puheenaiheiden esiin nostajana.

Aika näyttää, millaisen paikan sähköisissä ammattilaissydämissä uusi lehti saavuttaa. Muutokseen tarvitaan myös tekijänsä. Sähköinfo oy:n teknisen johtajan Esa Tiaisen ottaessa päätoimittajan vastuun Sähkömaailma Extrassa tiedän, että alan osaaminen on toimituksessa arvoisellaan tasolla. Toimituspäällikkönä lehdessä jatkaa vahvalla osaamiselle kymmenen vuotta Sähköala-lehteä vetänyt Maria Heinola.

Intohimo asiaan ja tekemiseen on avainasemassa, kun juttujen sisällöt menevät yhä syvemmälle. Sähköala-lehti oli alun perin Sähköurakoitsija-niminen. Näytenumero julkaistiin joulukuussa 1957 ja varsinainen lehti alkoi ilmestyä seuraavana vuonna. Siitä lähtien on ilmestynyt yli 600 numeroa. Noihin sivuihin on mahtunut yhtä monta pääkirjoitusta, tuhansia teknisiä artikkeleita, kymmeniä tuhansia kuvia ja kymmeniä miljoonia kirjaimia.

Vuosikymmenien aikana lehdessä on työskennellyt yhteensä toista kymmentä päätoimittajaa, toimituspäällikköä ja taittajaa, lukuisia toimittajia ja kuvaajia sekä tietysti tuhansittain lukijoita. Ja lisää on luvassa uuden lehden kansissa. Isot kiitokset kaikille Sähköalan lukijoille, tekijöille, kirjoittajille ja kuvaajille! Terve-tuloa uusi Sähkömaailma Extra!

Kai Puustinen, päätoimittaja

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!