Reka Kaapelin tuotanto jatkuu Suomessa

Reka Kaapeli. Kuva Reka.
Reka Kaapeli työllistää noin 270 ammattilaista yrityksen Hyvinkään, Keuruun ja Riihimäen tuotantolaitoksilla.

Ranskalainen Nexans-konserni ilmoitti 11. marraskuuta ostavansa Reka Kaapeli oy:n koko osakekannan. Kauppa ei vaikuta Reka Kaapelin tuotantoon tai henkilöstöön.

SM Extra audioartikkelit

Nexans-konserni ostaa Reka Kaapeli oy:n koko osakekannan Reka Industrial oyj:ltä 53 miljoonalla eurolla. Hintaan sisältyy Reka Kaapelin 6,5 miljoonan euron nettovelka. Vuonna 1961 perustettu Reka Kaapeli työllistää noin 270 kaapelinvalmistuksen ammattilaista yrityksen Hyvinkään, Keuruun ja Riihimäen tuotantolaitoksilla. Yrityksen viime vuoden liikevaihto oli 134 miljoonaa euroa.

Reka Industrialin hallituksen puheenjohtaja Markku E. Rentton mukaan kaupalla ei tule olemaan vaikutusta tehtaiden tuotantoon tai henkilökuntaan ainakaan lähitulevaisuudessa.

– Nexans maksaa Reka Kaapelista niin kovan hinnan, että heille ainoa tapa saada rahaa takaisin on nostaa Suomen liikevaihdon tasoa. Kauppa kertoo maailman suurimpiin kuuluvan kaapelinvalmistajan halusta investoida Suomeen ja arvostuksesta suomalaista sähkötekniikan osaamista kohtaan, Rentto kertoo.

Hän uskoo, että Nexans haluaa säilyttää myös Reka Kaapelin hyvän ja arvostetun brändin myös tulevaisuudessa.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten ja Reka Industrialin ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää. Rentto odottaa osakkeenomistajien hyväksyvän kaupan.

– Tämä on erittäin hyvä kauppa niin yrityksen henkilökunnan, johdon kuin omistajienkin kannalta, Rentto sanoo.

Nexans toimii 42 maassa. Ennen yrityskauppaa Nexansilla ei ole ollut tuotantoa Suomessa. Noin 25 000 työntekijää työllistävän, Pariisin pörssin Euronext-listalle listatun konsernin viime vuoden liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa.

Nexansin pörssitiedote yrityskaupasta

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!