QMG vahvistaa asemiaan Keski-Suomessa ostamalla Ajansähkön

Talotekniikkakonserni QMG kasvattaa palveluitaan, kun jyväskyläläinen Ajansähkö oy liittyy konserniin.

Vuonna 1987 perustettu Ajansähkö on pitkään ollut alueensa vahvimpia yksityisiä sähkö- ja teleurakoitsijoita. Yhtiön palveluihin kuuluvat myös turvatekniikka ja automaatiourakointi, joka mahdollistaa erikoispalveluita, kuten vaativien kohteiden valaistuksenohjausta.

QMG-konserni osti Ajansähkö Oy:n. Kuvassa Kimmo Liukkonen, Mikko Sahikallio, Heimo Niininen ja Erkki Ahtiainen.
QMG-konserni osti Ajansähkö oy:n. Kuvassa QMG:n Kimmo Liukkonen ja Mikko Sahikallio sekä Ajansähkön Heimo Niininen ja Erkki Ahtiainen.

Ajansähkö palvelee rakennusliikkeitä ja kiinteistönomistajia, ja on tunnettu muun muassa laajoista koulu- ja sairaalasähköistyksistään. Yrityksen liikevaihto oli 6,3 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja se työllistää noin 30 ammattilaista Jyväskylässä ja Keski-Suomessa.

QMG on Suomen kolmanneksi suurin talotekniikkayritys. Kesäkuussa 2021 KLAR Partners osti QMG:n ja rakentaa siitä ja ruotsalaisesta Sandbäckensista pohjoismaista talotekniikkakonsernia.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan, vaan se jatkaa nykyisissä tehtävissään. Toimitusjohtaja Heimo Niininen ja urakkalaskennasta vastaava Erkki Ahtiainen jatkavat yritysten vetäjinä ja liittyvät uuden pohjoismaisen konsernin osakkaiksi.

QMG-konserni jatkaa yritysostoja ja orgaanista kasvua yhdistävällä kasvustrategialla myös uuden pääomistajan aikana. Kuluneen runsaan vuoden aikana QMG on tehnyt Suomessa kymmenen yritysostoa ja nostanut henkilömääränsä 1 100 ammattilaiseen. Konserniin kuuluu eri puolilla maata 30 yhtiötä. QMG:n liikevaihto menneen 12 kuukauden ajalta on noin 200 miljoonaa euroa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!