QMG ostaa energiatehokkuusyhtiö Cerviuksen

Cerviuksen Tapio Ulvinen (vas.) ja Petri Rantapaju sekä QMG:n Pekka Pöykkö Helsingissä. Taustalla näkyvä Eduskuntatalo kuuluu Cerviuksen yli 700 sopimusasiakkaan joukkoon. Kuva: Niko Jekkonen
Cerviuksen Tapio Ulvinen (vas.) ja Petri Rantapaju sekä QMG:n Pekka Pöykkö Helsingissä. Taustalla näkyvä Eduskuntatalo kuuluu Cerviuksen yli 700 sopimusasiakkaan joukkoon. Kuva: Niko Jekkonen

Talotekniikkakonserni QMG:n palveluliiketoiminta kasvaa, kun se ostaa Turussa, Vantaalla ja Oulussa toimivan Cervius-konsernin, johon kuuluvat Cervius oy, Cervius Group oy ja Green Value oy.

Cervius-konserni on lähes 10 miljoonan euron liikevaihdollaan yksi kiinteistöalan energiatehokkuuspalveluiden johtavia tuottajia Suomessa. Cerviuksen palveluksessa on 90 rakennusautomaation, taloteknisen huollon ja energiatehokkuuden ammattilaista.

Kaupan taustalla on suurimpien kiinteistönomistajien tarve vahvistaa ja johtaa energiatehokkuutta kiinteistöissään. EU:n asettamat rakennusten ilmasto- ja energiatehokkuusvaatimukset ohjaavat talotekniikka-alan kehitystä.

QMG-konsernin liiketoiminnasta talotekniikan palvelut ja korjausrakentaminen muodostavat kaksi kolmannesta. Emoyhtiönsä Nimlas Groupin strategian mukaisesti palveluiden vahvistamista jatketaan tällä yrityskaupalla Cerviuksen kanssa.

– Talotekniikkaliiton mukaan talotekniikkamarkkinan arvo Suomessa on noin 8,5 miljardia euroa. Siitä vajaat kolme miljardia on kunnossapito- ja ylläpitopalveluita. Tätä kolmen miljardin kakkua on jakamassa vain muutama iso valtakunnallinen toimija. Nyt QMG tulee tälläkin sektorilla kolmen suurimman joukkoon ostamalla Cerviuksen, palveluverkosto QMG Partners oy:n toimitusjohtaja Pekka Pöykkö kertoo.

Cervius on perustettu vuonna 2016. Perustaja, johtaja Tapio Ulvinen tunnisti asiakkaiden kasvavat tarpeet rakennusautomaatiojärjestelmien huollossa, ylläpidossa ja päivittäisessä käytössä, jotta energiatehokkuustavoitteet saavutetaan. Ulvinen on kehittänyt konseptia Cerviuksen toimitusjohtaja Petri Rantapajun kanssa. Rantapajun osaamisen ja kokemuksen kautta Cerviuksen palveluihin lisättiin talotekniset huoltopalvelut.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!