Elisa ostaa Elenian valokuituverkon

Elisa oyj vahvistaa valokuituverkkonsa tarjontaa Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla, kun Elenia oy:n valokuituverkko siirtyy Elisan omistukseen. Liiketoimintakauppa tulee voimaan 31.12.2023.

Elenian rakentama valokuitu on nykyään saatavilla noin 8 000 kotitalouteen ja pienyritykseen Akaassa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kalajoella, Kangasalla, Laukaassa, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä ja Viitasaarella. Elisa vastaa ensi vuodesta lähtien kyseisen kuituverkon ylläpidosta ja kehittämisestä. Asiakkailta liiketoimintakauppa ei vaadi toimenpiteitä.

Viime vuosien aikana Elisa on laajentanut valokuituverkkoaan yhä useamman kotitalouden ja yrityksen saataville. Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan alueilla Elisan valokuitu yltää yhteensä jo lähes 200 000 kohteeseen.

Elenia aloitti valokuituverkkojen rakentamisen vuonna 2019 edistääkseen nopeiden ja luotettavien tietoliikenneyhteyksien tarjontaa Suomessa. Valokuituverkon samanaikainen rakentaminen Elenian verkkoalueella sähköverkkorakentamisen yhteydessä tarjosi mahdollisuuden järkevään yhteisrakentamiseen.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!