Logistiikka- ja teollisuusjätit sähköistivät toimitusketjunsa

Scania Suomen e-Mobility tuotepäällikkö Michael Mannfors, DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Antti Saarinen ja ABB oy:n Drives Finland Site Manager Peter Lindgren julkistivat tänään yhteistyön toimitusketjunsa sähköistämisestä. Kuva: Ari Uusitalo.
Scania Suomen e-Mobility tuotepäällikkö Michael Mannfors, DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Antti Saarinen ja ABB oy:n Drives Finland Site Manager Peter Lindgren julkistivat tänään yhteistyön toimitusketjunsa sähköistämisestä. Kuva: Ari Uusitalo.


Ensimmäisenä Suomessa on toteutettu täyssähköinen toimitusketju, joka on merkittävä askel kohti ympäristöystävällisempää logistiikkaa.

ABB oy, DHL Supply Chain oy ja Scania Suomi oy ovat yhdessä toteuttaneet logistiikkaketjun sähköistämisen Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevan ABB:n taajuusmuuttajatehtaan ja DHL:n Vantaalla sijaitsevan varaston välille. DHL vastaa logistiikkaketjusta varaston ja tehtaan välillä ja tuottaa non stop -kuljetukset neljällä Scania-sähkökuorma-autolla.

Kuljetuksissa varaston ja tuotannon välillä liikkuu sunnuntai-illasta perjantai-iltaan yli 80 lähtöä vuorokaudessa. Sähköautojen lataus tapahtuu purun ja lastausten aikana, kiinteästi asennetuilla ABB:n teholatauslaitteilla kuljetusketjun molemmissa päissä.

Varaston ja tuotannon välisten kuljetusten hiilidioksidipäästöt pienenevät sähköistämisen ansiosta vuosittain noin 200 000 kiloa verrattuna vastaavaan toteutukseen dieselkäyttöisillä kuorma-autoilla.

Logistiikan sähköistäminen on keskeinen osa ABB:n ja Suomessa toimivien Drives-yksiköiden kestävän kehityksen toimenpiteitä.

“ABB-yhtymän tavoite on saavuttaa nettonolla vuoteen 2050 mennessä. Täyssähköisen kuljetusketjun toteuttaminen yhdessä logistiikkakumppaniemme kanssa on yksi esimerkki ABB Drivesin toimenpiteistä oman toimintamme kasvihuonepäästöjen nettonollan saavuttamisessa”, ABB oy:n Drives Finland Site Manager Peter Lindgren sanoo.

Kuljetusten ja latausten luotettavuus on taajuusmuuttajatehtaan toiminnan kannalta olennaista, sillä kaikki kokoonpanossa tarvittavat komponentit tuodaan tuotantoon maanteitse.

”ABB:n ja DHL Supply Chainin kumppanuuden laajentaminen varastoinnista ja tuotannon sisälogistiikasta kuljetuksiin on tärkeä uusi askel pitkäjänteisessä yhteistyössämme. Tiukasti aikataulutettuja sähköautokuljetuksia hoitaa kymmenen omaa kuljettajaamme”, DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Antti Saarinen sanoo.

”Sähköistetyt kuljetukset vaativat huolellista suunnittelua. Scania Suomi on yhdessä DHL Supply Chainin kanssa analysoinut kuljetusketjun ja lataustarpeen Scanian edistyksellisten analysointityökalujen avulla, minkä ansiosta kuljetukset voidaan hoitaa luotettavasti”, Scania Suomen e-Mobility tuotepäällikkö Michael Mannfors kertoo.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!