Liikeideakilpailussa syntyi uusi energian keräysjärjestelmä

Järjestelmässä hyödynnetään kaikkia auringonsäteiden aallonpituuksia.

Business Joensuun Start me up -liikeideakilpailussa Ilomantsin kunnan voittaja ja 2 000 euron palkinnon saaja on Kiila Holding oy:n Sami ja Katariina Vanhasen ja Tenho Lamminluodon keksintö uudesta energiankeräysjärjestelmästä ja sen tekniikasta. Järjestelmä kerää aurinkoenergiaa ja hyödyntää sitä samanaikaisesti sähkö- ja lämpöenergian tuotannossa yhdellä laitteella.

Liikeideana on valmistaa uusia aurinkoenergiaharvestereita, jotka hyödyntävät auringonsäteiden kaikkia aallonpituuksia energiantuotannossa. Keksinnön omistajan Kiilan Holding oy:n tytäryhtiö, WSEH oy (whole spectrum energy harvesting systems), vastaa keksinnön hallinnoinnista ja liiketoiminnoista. Pyrkimyksenä on rakentaa suuri osa alihankintaketjusta Pohjois-Karjalaan ja sijoittaa kokoonpano sekä siihen liittyvät toiminnot Ilomantsiin.

Järjestelmä optimoi energiankeruutehon paremmin kuin muut markkinoilla olevat ratkaisut ja tarjoaa alhaiset sekä ympäristöystävälliset kustannukset suhteessa merkittäviin hyötyihin.

Innovatiivinen järjestelmä on suunnattu laajalle kohderyhmälle, mukaan lukien kuluttajat, taloyhtiöt ja teollisuus. Se edustaa merkittävää edistystä aurinkoenergian hyödyntämisessä energiantuotannossa ja kestävässä kehityksessä. Keksinnöllä nähdään suuri potentiaali markkinoilla, sillä vastaavaa ratkaisua ei tällä hetkellä ole tarjolla.

Business Joensuun Start me up -liikeideakilpailu on ollut käynnissä vuodesta 2000 lähtien, edistäen yrittäjyyttä ja uusien kasvu- ja startup-yritysten syntymistä kestäväksi liiketoiminnaksi.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!