Robottibussi aloittaa liikennöinnin Tampereella

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse aloittaa 20.5. robottibussilinjan 301 liikennöinnin yhteistyössä Remoted oy:n kanssa.

Bussi liikennöi maanantaista perjantaihin klo 6.00-20.30.  Reitillä Lintuhytti–Hervantajärvi kulkee kerrallaan yksi ajoneuvo, joka ajaa kolme vuoroa tunnissa.

Robottibussin reitin pituus on noin 1,5 km. Pysäkkejä reitillä on kaksi: Lintuhytti ja Hervantajärvi. Linja palvelee ratikan liityntäyhteytenä. Robottibussin kyyti on matkustajille maksuton.

Liikennöinti toteutetaan osana EU:n Show-hanketta ja yhteistyössä Nyssen kanssa.

Aluksi bussissa on mukana turvakuljettaja. Turvakuljettaja poistuu tämän vuoden aikana ja sen jälkeen bussia valvotaan Remotedin etäoperointikeskuksesta käsin. Ajoneuvossa on myös valvontakamerat. 

Bussin maksiminopeus on 25 km/h. Käytetty ajonopeus riippuu reitin kohdasta, olosuhteista sekä muista tienkäyttäjistä. Bussin istumapaikat on varustettu turvavöillä, joiden käyttö on pakollista.

Robottibussi liikkuu sensoreidensa avulla ennalta määriteltyä reittiä havainnoiden koko ajan ympäristöä ja esteitä. Esteen havaitessaan bussi joko pysähtyy tai ohittaa esteen itsenäisesti tai pyytää turvakuljettajaa valtuuttamaan ohituksen.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!