Auton lataamisesta tulee entistä vaivattomampaa

Autoliitto ja Virta pilotoivat automaattisella tunnistautumisella tapahtuvaa lataamista.

Pilottiryhmä voi toukokuun lopusta alkaen ladata AL-latauksen asemilla autonsa ilman tunnistelätkän tai mobiilisovelluksen käyttöä.

Kun tavallisesti lataus aloitetaan ja lopetetaan joko RFID-tunnistelätkällä tai mobiilisovelluksella, niin Virran Autocharge-tekniikalla latauspiste tunnistaa ajoneuvon automaattisesti, kun se kytketään laturiin. Näin yksi vaihe koko latausprosessissa jää väliin.

”Autoliitto on luonteva kumppani tekniikan pilotoimiseen, koska sen varsin uudessa valtakunnallisessa latausverkostossa on vain uusimpia Kempowerin valmistamia suurteholatureita, jotka soveltuvat suoraan Autocharge-tekniikan käyttöön”, Virran teknologiajohtaja Jussi Ahtikari kertoo.

Järjestelmän aktivoimiseksi ensimmäisellä latauskerralla tunnistaudutaan laturilla joko RFID-lätkällä tai Virran sovelluksella. Sen jälkeen Virta määrittää autoilijan asiakastilille kyseisen autoyksilön tunnistekoodin. Samalle tilille voidaan aktivoida useampiakin autoja. Sen jälkeen lataustapahtuman käynnistäminen onnistuu ilman sovellusta tai lätkää.

Virran digitaalista sähköautojen latausalustaa ja palvelukokonaisuutta käyttää tällä hetkellä yli 1 000 yksityistä ja julkista yritystä. Näiden asiakkaiden yli 110 000 latauslaitetta 36 maassa muodostavat ”Powered by Virta” -verkoston.

Liki puolet Suomen julkisista latauspisteistä kuuluu Virran verkostoon tehden siitä ylivoimaisesti maan suurimman ja kattavimman.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!