Kokoomuksen Vestman vaatii Meri-Porin hiilivoimalan käynnistämistä

Vuonna 1994 valmistunut Meri-Porin voimalaitos on Suomen suurin ja nykyaikaisin hiilivoimala. Kuva Kallerna/Wikimedia Commons.
Vuonna 1994 valmistunut Meri-Porin voimalaitos on Suomen suurin ja nykyaikaisin hiilivoimala. Kuva Kallerna/Wikimedia Commons.

Fortum on ilmoittanut Meri-Porin 560 MW:n kivihiilivoimalan mukaan tehoreservin kilpailutukseen. Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman vaatii voimalan käynnistämistä normaaliin sähköntuotantoon.

SM Extra audioartikkelit

16.9. lisätty linkki Energiaviraston tiedotteeseen Energiavirasto hylkäsi Fortum Power and Heat Oy:n tarjouksen liittää Meri-Porin voimalaitos sähkön tehoreserviin ja linkki Heikki Vestmanin tiedotteeseen Energiavirasto pelasti hallituksen tehoreservimöhläyksen.

Kokoomuksen kansanedustajan, energiajuristi Heikki Vestmanin mukaan valtion enemmistöomistuksessa olevan Fortumin tulisi vetää Meri-Porin voimalaitos pois tehoreservin kilpailutuksesta ja alkaa valmistella voimalaa tavalliseen sähköntuotantoon. Hän on tehnyt tehoreservin vapauttamista lakialoitteen ja kirjallisen kysymyksen eduskunnalle.

– Sähkökriisissä voimaloiden varaaminen tehoreserviin kääntyy tarkoitustaan vastaan, koska se ylläpitää korkeaa hintaa ja heikentää varautumista. Jokainen megawatti pois tuotannosta nostaa hintaa entisestään. Hallituksen linjaus siirtää ydinvoimalan verran tuotantoa reserviin sähkökriisin keskellä on paitsi järjetön myös moraaliton: hallitus poltattaa suomalaisten seteleitä sähkölaskuissa, kun pitäisi poltattaa kivihiiltä Meri-Porissa. Fortum on itse todennut, että laitos pystytään huoltamaan tulevaksi talveksi, Vestman sanoo 15.9. julkaistussa kannanotossaan.

Energiaviraston tiedote 16.9.2022: Sähkön tehoreservin hankinta keskeytyy

Heikki Vestmanin tiedote 16.9.2022: Energiavirasto pelasti hallituksen tehoreservimöhläyksen

Meri-Porin voimalaitoksen esittely Wikipediassa

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!