Eltel ja Valokuitunen solmivat 200 miljoonan euron sopimuksen

Uusi sopimus laajentaa Eltelin ja Valokuitusen valokuituyhteyksien tarjonnan koko maahan. Kuva Eltel.
Uusi sopimus laajentaa Eltelin ja Valokuitusen valokuituyhteyksien tarjonnan koko maahan. Kuva Eltel.

Eltel ja Valokuitunen allekirjoittivat historiallisen suuren sopimuksen 15.9. Sopimus moninkertaistaa yhtiöiden aiemmat valokuituverkon rakentamisen volyymit.

Sopimus kattaa valokuituverkon rakentamisen valtakunnallisesti. Yritykset ovat tehneet yhteystyötä vuodesta 2020, mutta nyt solmittu sopimus on merkittävästi aiempaa suurempi ja kattavampi. Sopimuksessa Eltelin vastuulle kuuluvat esimerkiksi valokuituverkon rakentamisen teletekniset työt, liittymäasennukset ja viankorjauspalvelut.

Sopimuksen myötä Eltel aloittaa satojen uusien ammattilaisten rekrytoinnit.

– Eltelillä on vuosikymmenten kokemus valokuiturakentamisesta ja rakentamisen volyymin kasvaessa meillä on leveät hartiat tuottaa vastuullisia ja kokonaisvaltaisia palveluita koko Suomen alueella. On todella hienoa, että pääsemme nyt työllistämään niin maanrakentajia, kuitu- ja teknologiaosaajia, kuten myös toimihenkilöitä sekä samalla mahdollistamme suurta digitaalisten palveluiden kuten viihteen, sähköisen asioinnin ja esimerkiksi etätöiden lisääntymisen loikkaa, Eltel Networks Oy:n toimitusjohtaja Juha Luusua sanoo yrityksen tiedotteessa.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!