Kiinteistönomistajia kutsutaan torjumaan sähköpulaa

Sähköpulan torjumiseksi Fingrid on kehittänyt uuden menettelymallin, johon toivotaan mukaan runsaasti sähköä kuluttavia kiinteistöjä.

Sähköjärjestelmän tuki -menettelyyn toivotaan mukaan kiinteistönomistajia, joilla on mahdollista joustaa lyhytaikaisesti ja lyhyellä varoitusajalla vähintään megawatin teho kiinteistökannassaan.

Menettelyssä Fingrid lähettää varautumispyynnön tekstiviestillä menettelyyn osallistuville kiinteistöille ja toimien aktivointipyynnön tekstiviestillä, kun sähköpulan riski on pahimmillaan. Tällöin vastaanottajia pyydetään vähentämään mahdollisimman paljon sähkön kulutustaan ja käynnistämään kiinteistöistä mahdollisesti löytyvät varavoimakoneet. Fingrid seuraa järjestelmän tilan kehittymistä ja lähettää viestin, kun jouston ja varavoiman ajot voi päättää.

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:n tekemän kyselyn mukaan suurissa kiinteistöissä on noin 240 megawattia potentiaalia lyhytaikaiseen kulutusjoustoon. Esimerkiksi toimistokohteissa sähköä voidaan säästää laskemalla lyhytaikaisesti ilmanvaihdon tehoa. Vapaaehtoinen menettely otetaan käyttöön joulukuussa.

Fingridin tiedote

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!