Kiinteistöliitto: Latauspisteille varatut tukirahat loppuvat kesken

Kiinteistöliiton mukaan taloyhtiöt ovat innostuneet toteuttamaan sähköautojen latauspisteitä niin innokkaasti, etteivät latausavustuksen määrärahat riitä kaikille hakemuksille.

SM Extra audioartikkelit

Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA arvioi, että loppuvuoden aikana tukirahoja tarvittaisiin vielä 3,0 – 3,5 miljoonaa euroa, jotta kaikille tämän vuoden aikana tukihakemuksensa jättäville taloyhtiöille voitaisiin myöntää tukea tänä vuonna voimassa olevien avustusehtojen mukaisesti. Ensi vuonna latauspisteiden rakentamiseen myönnettävän tuen ehdot ovat kiristymässä.

– Nyt vaarana on, että vielä tänä vuonna hakemuksensa jättävät taloyhtiöt saavatkin avustusta ensi vuoden ehtojen mukaan eli vähemmän kuin ovat suunnitelmissaan varautuneet saamaan, ja osa taloyhtiöistä ei saisi avustusta ollenkaan. Tämä aiheuttaa huomattavia vaikeuksia vireillä oleville sähköautojen latauspistehankkeille, Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen sanoo.

Kiinteistöliitto esittää, että valtion neljänteen lisätalousarvioon varattaisiin loppuvuodelle 3,5 miljoonan euron lisämääräraha latauspisteiden rakentamisen tukemiseen, ja että myös ensi vuoden avustusmäärärahoja korotettaisiin.

Kiinteistöliiton tiedote