Granlund vahvistaa omistuspohjaansa

Rakennus- ja kiinteistöalan yritys Granlund oy vahvistaa omistuspohjaansa uuden kansainvälisen sijoittajan, ICG:n myötä. Tavoitteena on kiihdyttää Granlundin kansainvälistä kasvua ja laajenemista.

SM Extra audioartikkelit

”Olemme asettaneet Granlundin strategiassa tavoitteeksi vahvan kansainvälistymisen Skandinaviassa ja Euroopassa. ICG on kumppani, joka voi tukea meitä tällä matkalla. ICG:llä on laajat kansainväliset verkostot sekä vahvaa osaamista kasvun tukemiseen”, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi selvittää.

Käytännössä uusi omistaja tulee vaikuttamaan Granlundin toimintaan hallitustyön kautta.

”Partnerimallinen omistuspohjamme pysyy vahvana. Edelleen yhtiömme työntekijät omistavat Granlundista vahvan enemmistön”, Metsi kertoo. Omia työntekijöitä on yrityksen osakkaina noin 260.

”Vahva suomalainen omistuspohja on osa Granlundin historiaa, ja meille on tärkeää pitää siitä kiinni tulevaisuudessakin. Uskomme, että strateginen kumppanuus ICG:n kanssa on meille oikea ratkaisu kansainvälisen kasvun tukemiseen”, hän lisää.

Kansainvälistymisessä ensimmäisenä tavoitteena on Metsin mukaan laajentua Skandinaviassa, mutta myös muualle Eurooppaan katsotaan avoimesti.

Granlund toimii noin 1 450 asiantuntijan voimin ympäri Suomen, ja toimipisteitä löytyy lisäksi Ruotsista ja Isosta-Britanniasta. Vuonna 2023 Granlundin liikevaihto oli 139,3 miljoonaa euroa.