Merus Power sai suuren sähkövarastotilauksen Sveitsistä

Sveitsiläinen sähköntuottaja ja energiapalvelujen tarjoaja Alpiq Group on tilannut Merus Powerilta Valkeakoskelle rakennettavan 30 MW/36 MWh sähkövaraston liitettäväksi Fingridin verkkoon.

SM Extra audioartikkelit

Sähkövaraston ohella osapuolet ovat tehneet sopimuksen huolto- ja operointipalveluista. Sähkövaraston toimitus ja käyttöönotto ajoittuu kesälle 2025. Investointi on suuruudeltaan vajaat 20 miljoonaa euroa ja se sisältää option Merus Powerin kaupankäyntipalvelun käytöstä tulevaisuudessa.

Valkeakoskelle rakennettavan sähkövaraston päätehtävä on tukea kantaverkon tuotannon ja kulutuksen tasapainottamista osallistumalla Fingridin reservimarkkinoille. Sähkövarasto tulee olemaan energiakapasiteetiltaan yksi Suomen suurimpia taajuusreservimarkkinoilla toimivista sähkövarastoista.

”Olemme pitkäjänteisesti kasvattaneet Merus Powerin sähkövarastotiimin osaamista ja kehittäneet ratkaisujamme niin, että ne pystyvät vastaamaan monenlaisiin markkinavaatimuksiin. Sopimuksemme kansainvälisesti toimivan Alpiqin kanssa sekä kertoo sähkövarastostrategiamme toimivuudesta että edistää heidän markkina-asemansa kehittymistä Suomessa”, Merus Powerin projektikehitysjohtaja Mikko Marttala kommentoi.