Erilainen syksy vihdoin ohi

Teekkarilakkeja. Kuva Salla
Vielä puhtaat teekkarilakit odottivat päähänlaittoa Wappuna.

Syksyn kiireet ovat takanapäin ja joululomat on nyt lomailtu. Olin siis jouluviikon vanhempieni luona Kuopiossa. Tuli syötyä paljon hyvää ruokaa niin kuin aina ja rentouduin. Yliopistossa on todella pitkä joululoma, sillä toinen periodi loppuu ennen jouluviikkoa ja kolmas alkaa vasta loppiaisen jälkeen.

Viime syksy oli todella paljon erilaisempi mitä vuoden 2019 syksy johtuen maailmantilanteesta. Tapahtumia ei juurikaan ollut, joka harmitti varmasti eniten fukseja. Onneksi saimme järjestettyä varaslähdön, orientaatioviikon ja fuksisitsit uusille fukseille sekä joitain muita pieniä etätapahtumia. On kyllä ollut kivaa nähdä miten fuksit ovat löytäneet kavereita tilanteesta huolimatta.

Jyväskylässä nähdään 7.-9.2.2024!

Yliopiston tilojen ollessa kiinni koulutehtävien tekeminen niin yksin kuin yhdessä kavereiden kanssa on ollut vaikeaa. Kotona yksin ahertaminen ei ole ollut yhtään minun juttuni. Kiitän siis suuresti Väreessä sijaitsevaa kahvilaa opintojeni pelastuksesta, sillä siellä pystyin keskittymään ja laskemaan tehtäviä yhdessä.

Kavereiden kanssa opiskelu on mielestäni niin paljon mukavampaa ja etenkin tehokkaampaa. Varsinkin toisen vuoden opinnot ovat yleisestikin hieman hankalampia kuin ensimmäisen vuoden. Syksyllä kävin esimerkiksi Fourier -analyysin, kenttäteorian ja elektroniikka 1 kurssit eli pitkälti matematiikka ja fysiikkaa. Onneksi helpotin toisen vuoden opintojani viime kesänä, sillä kävin silloin signaalit ja järjestelmät kurssin (tutummin sinkut ja järkyt) sekä C-ohjelmoinnin peruskurssin, joka käydään toisen vuoden keväällä.

Yliopisto on linjannut, että koko kevätlukukausi on myös etänä. Uudelta vuodelta toivonkin, että opinnot rullaisivat hyvään malliin myös tänä vuonna ja että Väreen kahvila olisi auki.

Tutustu Sähköinfon verkkokursseihin =>

Oikein hyvää uutta vuotta 2021. Edellisvuodesta ei ole muuta suuntaa kuin vain ylöspäin.

Salla