Ensto osti enemmistöosuuden ruotsalaisesta Protrolista

Sähköistysratkaisuja toimittava kansainvälinen perheyhtiö Ensto on ostanut 70 % osuuden ruotsalaisesta Protrol AB:stä, joka on erikoistunut sähkö- ja automaatiotekniikkaan. 30 % yhtiön osakkeista omistaa edelleen sen avainhenkilöstö.

Yritysosto vahvistaa Enston asemaa sähkönjakeluverkoille suunnattujen älyteknologiaratkaisujen toimittajana ja asiantuntijana. Protrolilla on seitsemän työntekijää Mölndalissa, lähellä Göteborgia, ja yrityksen liikevaihto on neljä miljoonaa euroa.

Protrolin henkilöstöllä on useiden vuosien kokemus sähkönjakeluverkkojen vianpaikannus- ja vianilmaisuteknologioista. Yrityksen erityisosaamista ovat esimerkiksi muunto- ja jakeluasemille suunnatut rele- ja ohjausjärjestelmät.

– Protrolin henkilöstön myötä vahvistamme osaamistamme ja laajennamme tuotevalikoimaamme uusilla älyteknologiaratkaisuilla, joiden avulla voimme palvella sähköverkkoyhtiöitä entistä paremmin. Protrolin tuotteet ovat saavuttaneet erittäin hyvän markkina-aseman etenkin Ruotsissa, ja uskomme, että näille älykkäille ratkaisuille on kysyntää myös Enston markkinoilla ja myyntikanavissa, Ensto-konsernin toimitusjohtaja Hannu Keinänen kertoo.

Protrol toimii nyt nimellä Ensto Protrol AB. Entisen Protrol AB:n toimitusjohtaja ja yksi sen omistajista, Torbjörn Karlsson, jatkaa yrityksen toimitusjohtajana.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!